h

Heb ik recht op energietoeslag?

5 augustus 2022

Heb ik recht op energietoeslag?

Foto: freepick

De kosten voor brandstof en energie stijgen steeds verder. Zo was de gasprijs afgelopen weekend op recordhoogte. Steeds meer huishoudens komen door de stijgende energiekosten, in combinatie met de enorme prijsstijgingen voor de dagelijkse boodschappen, in grote financiële problemen.

De landelijke overheid komt de huishoudens met een minimum-inkomen tegemoet. Deze mensen hebben recht op een energietoeslag. Aanvankelijk met een eenmalige toeslag van € 800,- maar binnenkort komt daar nog

€ 500,- bij.

Mensen met een minimuminkomen die bekend zijn bij de gemeente hebben – als het goed is – inmiddels de eerste energietoeslag ontvangen. Veel mensen die niet bij de gemeente bekend zijn, maar wel degelijk recht hebben op de toeslag, moeten zich zelf bij de gemeente melden. Het blijkt dat een flink deel van deze mensen òf niet weet hoe, òf denkt geen recht te hebben op de toeslag.

Hieronder vindt u een schema waaruit u kunt aflezen of uw huishouden recht heeft op de energietoeslag.

Vindt u het lastig om de energietoeslag aan te vragen? Dan kunnen de medewerkers van onze SP-hulpdienst u wellicht helpen. Mail dan even naar sphulpdienstenkhuizen@gmail.com of bel met 06-57030573.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier