h

SP sluit coalitieakkoord met Enkhuizen Vooruit!, CDA en Nieuw Enkhuizen

26 mei 2022

SP sluit coalitieakkoord met Enkhuizen Vooruit!, CDA en Nieuw Enkhuizen

Foto: Margreet Keesman

De SP maakt de komende jaren onderdeel uit van de coalitie in Enkhuizen. Enkhuizen Vooruit! heeft als grootste partij de coalitieonderhandeling gevoerd, die uiteindelijk tot deze coalitie hebben geleid. 

De SP zal Wim Hoogervorst als wethouder voordragen. Wim is commissielid geweest en heeft als raadslid ook een tijdje Wim Stolk vervangen, die door ziekte tijdelijk zijn raadswerk niet kon doen. 

Wim Hoogervorst is de afgelopen 7 jaar voor de SP lid geweest van de Provinciale Staten. Hij zal de portefeuille het Sociaal Domein krijgen. De uitdagingen zijn groot, de financiële positie van de gemeente Enkhuizen niet heel rooskleurig. Dat geldt overigens niet alleen voor de gemeente Enkhuizen maar speelt bij vele gemeenten in Nederland. 

Wim Hoogervorst is getrouwd met fractievoorzitter Margreet Keesman. Zij zal in de raad blijven. Deze situatie komt niet heel vaak voor maar is niet uniek in Nederland. De wetgever heeft dit niet verboden en als de wetgever er bezwaren in had gezien had de wetgever er zeker een wet voor gemaakt. 

De andere wethouders die zijn voorgedragen, zijn Jan Franx voor Enkhuizen Vooruit! Jan Franx is ook wethouder voor Nieuw Enkhuizen en Win Bijman voor het CDA. 

We hopen op een constructieve samenwerking met coalitie en oppositie. Zoals gezegd, uitdagingen zijn er meer dan genoeg. 

Het coalitieakkoord vindt u als bijlage onderaan. We hopen dat u het met belangstelling zal lezen. Heeft u vragen? Benader ons dan. Dat kan via de mail, de telefoon of via de reactiemogelijkheid die hieronder wordt geboden.

De ambities zijn groot, alles kan niet ineens gerealiseerd worden, maar zal over de jaren worden verspreid. De zin en wil om Enkhuizen Sociaal en Zakelijk Vooruit te helpen zijn minstens even groot. 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier