h

SP Enkhuizen levert zetel in

18 maart 2022

SP Enkhuizen levert zetel in

Foto: kees van spronsen

De raadsverkiezingen in Enkhuizen zijn voor de SP toch wat teleurstellend verlopen. Aan het eind van de uitslagenavond bleek dat de SP net niet meer de grootste partij is en daardoor ook een zetel moet inleveren. We willen alle kiezers die op ons gestemd hebben bedanken!

Grote winnaar is de lokale partij Enkhuizen Vooruit!, die ook met drie zetels in de raad zitting zal nemen, een winst van twee. Maar het meest opvallend is het enorm aantal stemmen voor Chris Segerius, die veel belangstelling trok en trekt met zijn beschuldigingen dat raad en college het recreatiegebied REZ voor een appel en een ei hebben verkwanseld. Een ‘geheim document’ zou dit kunnen aantonen, aldus het kersverse raadslid. Vervolgens kregen EV! en het CDA knikkende knieën en begonnen ook te roepen dat het betreffende document openbaar moest worden. En hoeveel gesprekken wij als SP ook voerden, hoeveel uitleg we ook gaven op onze site, velen liepen toch achter ‘lijst BLANCO’ met één kadidaat aan. Het zij zo.

Neemt niet weg, dat onze raadsleden Margreet Keesman, Gelske Nauta en Baris Ermis ook de komende vier jaar vol inzet en vol enthousiasme voor Enkhuizen aan de slag gaan. We gaan door met onze actieve en betrokken politiek. Cindy O’Bryan en Wim Hoogervorst zullen hen in de raadscommissies ondersteunen.

EV! is nu aan zet bij het formeren van een coalitie. Als ‘verliezende partij’ past ons nu bescheidenheid. Fractievoorzitter Margreet Keesman: “De lokalen hebben gewonnen, zij zijn nu als eerste aan zet – als het uiteindelijk nodig mocht zijn, nemen wij, zoals u van ons gewend bent onze verantwoordelijkheid. We hebben de afgelopen jaren heel hard voor onze stad gewerkt, helaas wordt dat niet door iedereen meegewogen. Ook dat is de realiteit van korte termijn politiek". 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier