h

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 6 - Mieke Delleman

4 maart 2022

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 6 - Mieke Delleman

Foto: kees van spronsen

De komende weken stellen kandidaten 11 t/m 1 van de lijst voor de raadsverkiezingen in Enkhuizen zich aan u voor – vandaag is het woord aan Mieke Delleman, oud-raadslid en organisatie-secretaris van onze SP-afdeling.

Sinds 1993 ben ik woonachtig in Enkhuizen samen met mijn man . Wij hebben twee kinderen die hier beide zijn opgegroeid en één kleinkind - de tweede verwachten we in maart van dit jaar.

Ik ben sinds ongeveer 2008 betrokken bij de Enkhuizer politiek, eerst als commissielid en later 6 jaar als raadslid tot en met 2016.

Momenteel ben ik organisatiesecretaris voor SP West-Friesland en daarnaast lid van het bestuur.

Sinds 1988 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Mijn huidige functie is casemanager dementie bij Geriant. Ik heb in de loop der tijd veel zien veranderen in de zorg en helaas niet allemaal ten goede.

Als SP zijn we altijd al tegen de marktwerking geweest en dat is ook achteraf gezien erg terecht gebleken. De bureaucratie is enorm toegenomen; de zorgverzekeraars maken het alleen maar complexer.  Huisartsen , de GGZ, Jeugdzorg, de ziekenhuizen: iedereen klaagt steen en been.

De zorg wordt steeds meer uitgeknepen en professionals voelen zich vaak niet gehoord.

Het overhevelen van de taken naar de WMO is ook geen succes gebleken. In de ene gemeente krijg je meer ondersteuning dan in de andere. Het is niet rechtvaardig dat de postcode dit bepaalt.

Naast lid van de SP maak ik mij ook hart voor een beter milieu en ben ik al jaren lid van Milieudefensie. De SP maakt zich ook hart voor klimaatrechtvaardigheid. Dat houdt in dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zijn huis te verduurzamen en dat we de rekening daarvan uiteindelijk bij de grote vervuilers moeten neerleggen. Het zou mooi zijn als we dit de komende jaren binnen de gemeente Enkhuizen zouden kunnen realiseren en daar wil ik me heel graag hard voor maken.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier