h

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 4 - Cindy O’Bryan

9 maart 2022

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 4 - Cindy O’Bryan

Foto: kees van spronsen

De komende weken stellen kandidaten 11 t/m 1 van de lijst voor de raadsverkiezingen in Enkhuizen zich aan u voor – vandaag de beurt aan Cindy O’Bryan, de nummer 4 van onze lijst.

Ik ben Cindy O’Bryan en ben 44 jaar jong.

Al ruim zeventien jaar ben ik een alleenstaande moeder, dit was en is niet altijd makkelijk. Maar het heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben; een sociaal persoon met veel doorzettingsvermogen die zich goed in een ander kan inleven.

Ik heb zelf jaren van een bijstandsuitkering moeten leven. Ik weet dus wat het is om elk dubbeltje om te moeten draaien. Door deze jaren kreeg ik veel kennis van de sociale- en minimaregelingen en bedacht ik dat ik er wel mijn werk van kon maken. Dat is gelukt, eerst vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk, en sinds 2015 werk ik bij WerkSaam op de afdeling Inkomen.

Ik kan slecht tegen onrecht. Over de toeslagaffaire kan ik mij nog dagelijks boos maken. Hardwerkende ouders zijn onterecht beschuldigd en onterecht keihard aangepakt. Hun levens zijn tot op de dag van vandaag verwoest en er zijn zelfs kinderen uit huisgeplaatst.  Hoe is het mogelijk dat diegene die hier voor verantwoordelijk waren gewoon door kunnen in het kabinet? Waarom worden deze mensen niet snel financieel geholpen, maar wel steun aan de KLM?

Ook over de jeugdzorg PLUS maak mij zorgen. Dit is de hulpverlening voor kinderen met ernstige gedragsproblemen. In Nederland worden deze kwetsbare kinderen vaak gedwongen opgenomen en opgesloten. Zij worden als gevangenen behandeld, krijgen geen hulp voor hun problemen en volgen geen onderwijs. Dit is onmenselijk en moet echt stoppen!

Al jaren ben ik geïnteresseerd in de politiek, en stem ik op de SP. Onze samenleving wordt steeds harder en onmenselijker, de ongelijkheid wordt steeds groter. Daar wou (en wil) ik wat aan doen. Een betere wereld begint bij je zelf, daarom besloot ik om  actief te worden bij de SP. Sinds 2018 ondersteun ik de gemeenteraadsleden van de SP in Enkhuizen als commissielid. Ook help ik mee bij de SP Hulpdienst, waar iedereen welkom is met zijn/haar vragen of een voor een luisterend oor. De SP in Enkhuizen is een groep waar ik mij echt thuis voel, wij zijn actief en betrokken. Samen gaan wij voor een sociaal en leefbaar Enkhuizen voor iedereen!

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier