h

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 3 - Baris Ermis

11 maart 2022

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 3 - Baris Ermis

Foto: kees van spronsen

De komende weken stellen kandidaten 11 t/m 1 van de lijst voor de raadsverkiezingen in Enkhuizen zich aan u voor – vandaag geven we de beurt aan Baris Ermis, één van de huidige raadsleden van onze SP.

Mijn naam is Bariş Ermiş en ik ben 31 jaar. Geboren in Hoorn, maar verder getogen in Enkhuizen. Sinds 2018 ben ik actief in de lokale politiek, als raadslid voor de SP. Al voor mijn raadslidmaatschap heb ik me als vrijwilliger ingezet om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in West-Friesland onder de aandacht te brengen.

Ik heb als raadslid onder andere actie gevoerd, met andere jongeren, om aandacht te vragen voor het tekort aan betaalbare woningen voor deze doelgroep. Stilstand in bouwen is echt achteruitgang. Er is de laatste tien jaar veel te weinig gebouwd. Er is weinig bouwgrond en we zullen dus soms wat hoger moeten bouwen dan we misschien gewend zijn. Meer, betaalbaar bouwen voor jong en oud – daar zal ik mij de komende tijd hard voor blijven maken!

Buiten de politiek werk ik als ICT’er – om die reden heb ik ook mijn aandacht gevestigd op digitale processen binnen de gemeente, onder andere straks in de nieuwe Omgevingswet.

Ben je jong (of wat ouder) en denk je: waarom zou ik gaan stemmen? De politiek bepaalt je toekomst. Een toekomst, waarin we samen bouwen aan een schone wereld waar plek is voor iedereen.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier