h

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 1 - Margreet Keesman

15 maart 2022

Op weg naar de raadsverkiezingen - nr. 1 - Margreet Keesman

Foto: kees van spronsen

De afgelopen twee weken stelden kandidaten 11 t/m 2 van de lijst voor de raadsverkiezingen in Enkhuizen zich aan u voor – vandaag sluiten we deze serie af met onze lijsttrekker: Margreet Keesman.

Even voorstellen

De meeste Enkhuizers zullen me wel kennen. Margreet Keesman, geboren en getogen in Enkhuizen en voor de derde keer lijsttrekker voor de SP. Ik vind het een eer dat ik door onze leden weer gekozen ben om de SP te vertegenwoordigen bij de verkiezingen.

Waarom weer vier jaar door

“Ga je nog door?” Die vraag wordt me regelmatig gesteld. Natuurlijk heb ik daarover nagedacht. Onze kinderen zijn mooie volwassen mensen geworden en kleinkinderen verrijken ons leven. Daar voldoende tijd voor vrij maken, werken en dan ook nog in de gemeenteraad zitten is best een uitdaging. Toch ga ik nog een periode aan de slag. Want raadslid zijn geeft ook energie, is vaak ook leuk, zinvol en dankbaar werk.

Als raadslid krijg je veel over je heen. Voor via Social Media. Dat is af en toe best pittig. Maar ik heb ook ervaren dat, wanneer je daarover het gesprek aangaat de burgers dit waarderen. Uitleggen hoe een en ander is gelopen en waarom de raad iets heeft besloten of bespreken hoe iets werkt, dat de burgers dit waarderen.

Oproep om te gaan stemmen

“U heeft niets met de politiek? De politiek heeft elke dag wat met u.” Dat is een waarheid als een koe. Maar om de goede besluiten te nemen als raadsfractie en om als raadslid goed je werk te kunnen doen moet je weten wat er leeft in Enkhuizen.  De SP weet dat als geen ander. Wij zoeken de burgers en ondernemers op en zij weten ons ook te vinden.  Maar waarin wij echt verschillen van de meeste andere partijen is dat wij dat niet alleen vlak voor de verkiezingen doen maar altijd. Elke maand maar weer. Zo mogen we ons de meest lokale partij noemen.

Het vertrouwen in de politiek is laag. Wij snappen dat. “De politiek” helpt de burgers niet altijd vooruit. Maar de ene partij is de andere niet. De SP staat voor andere politiek. Niet eens in de 4 jaar op zoek naar de burgers om hun stem binnen te halen. Maar we zoeken de burger tussentijds ook op. Om te horen hoe gaat, of ‘het beleid’ wel uitpakt zoals we hadden gedacht. Om te horen waar de Enkhuizers tegenaan lopen en waar wij zaken kunnen verbeteren.

Dus mijn oproep, ga in ieder geval stemmen. Laat uw/jouw stem niet verloren gaan. En wanneer u of jij gaat stemmen dan het liefst op de meest actieve, betrokken en lokale partij – de SP! Wij staan de komende vier jaar weer voor u en jou klaar.

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier