h

Op weg naar de raadsverkiezingen Nr. 10: Marga de Blank

24 februari 2022

Op weg naar de raadsverkiezingen Nr. 10: Marga de Blank

Foto: kees van spronsen

De komende weken stellen kandidaten 11 t/m 1 van de lijst voor de raadsverkiezingen in Enkhuizen zich aan u voor – vandaag is Marga de Blank aan de beurt, voor Enkhuizen coördinator van de SP-hulpdienst.

Mijn naam is Marga de Blank, ik ben getrouwd en sinds 1978 woon ik met veel plezier in Enkhuizen. Politiek geïnteresseerd ben ik altijd wel geweest, maar politiek actief ben ik nog niet zo lang. Dat ben ik geworden na een bijeenkomst van de SP over het Nationaal Zorgfonds. Dat sprak mij meteen enorm aan: goede, betaalbare en efficiënte zorg, toegankelijk voor iedereen. En de ontwikkelingen van de laatste 15 jaar laten zien dat het privatiseren van de zorg op geen enkel punt het effect heeft gebracht dat was beloofd. Maar dit terzijde.

Het Nationaal Zorgfonds is niet het enige onderwerp waardoor ik mij ben gaan inzetten voor de SP. Het is wel goed een voorbeeld van waar zij voor staat: Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit. En de SP laat het niet bij woorden: bij de plannen en oplossingen die worden aangedragen, worden altijd de gevolgen en belangen van iedereen meegewogen. En dat vind ik heel belangrijk. Want laten we wel zijn, we zijn allemaal samen op de wereld en moeten het samen doen!

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier