h

Handtekeningen "De kinderkledingbank moet blijven" aangeboden

4 oktober 2021

Handtekeningen "De kinderkledingbank moet blijven" aangeboden

Foto: Marcel Lathouwers

Donderdag 30 september was het dan eindelijk zover:

Met een flinke delegatie uit Stede Broec en Enkhuizen, is de SP de dialoog aangegaan met wethouder Samenleving, Lydia Groot.  Terwijl de wethouder tekst en uitleg gaf over de rol van de gemeente bij de sluiting van de kinderkledingbank, heeft de SP toegelicht waar het in een sociale samenleving om draait.

Door actie te voeren voor behoud van de Kinderkledingbank,  hebben wij aandacht gevraagd voor de snel toenemende armoede onder onze inwoners. Het mag duidelijk zijn dat deze actie voor veel meer staat dan alleen het behoud van de Kinderkledingbank: “Als je niet veel te besteden hebt, mag je steun verwachten van de overheid. Niet alleen in de vorm van geld maar ook in de vorm van makkelijke toegang tot voorzieningen.“ Het is noodzakelijk dat overheden het belang inzien van goed armoedebeleid omdat dit de sleutel is tot een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft.

De wethouder erkent het feit dat mensen buiten de boot vallen en zegt toe haar medewerking te verlenen aan goed armoedebeleid. Na afloop nam zij de 1400 ingezamelde handtekeningen voor behoud van de Kinderkledingbank in ontvangst. De SP zal de ontwikkelingen in de gaten houden want zoals het gezegde luidt: “Belofte maakt schuld.”

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier