h

Geen geitenhouderij in Enkhuizen - actie voeren helpt

30 juni 2021

Geen geitenhouderij in Enkhuizen - actie voeren helpt

Op 22 december heeft het college aan de geitenhouderij De Elsenburg een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) verleend. Vandaag, 30 juni 2021, is bekend geworden dat het college van Enkhuizen deze vergunning intrekt. Actie voeren helpt. Samen met het comité Stop de geitenhouderij in Enkhuizen en burgers heeft de SP actie gevoerd om zoveel mogelijk mensen bezwaar te laten maken tegen de vestiging van deze geitenhouderij zo dicht bij een woonwijk.

De vele bezwaarschriften hebben geholpen om dit voor elkaar te krijgen. Maar dit is pas stap 1. De geitenhouderij kan hiertegen bezwaar maken. De gemeente wil dat de geitenhouderij een milieu effect rapportage laat maken (MER). Hier wordt ook het gezondheidsaspect in meegenomen.

We blijven, samen met de burgers, hopelijk in grote getalen, strijden tegen de vestiging van een geitenhouderij zo dicht naast een woonwijk. 

We houden u via onze website op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen. 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier