h

Melkmarkt Enkhuizen even dicht, nu weer open

27 mei 2021

Melkmarkt Enkhuizen even dicht, nu weer open

Om de schade voor de horeca aan de Melkmarkt in de binnenstad van Enkhuizen nog enigszins te verlichten kregen de ondernemers ruim baan voor hun buitenterras. Hiertoe moest deze belangrijke doorgaande verkeersverbinding tussen de binnenstad-noord en –zuid tijdelijk voor het autoverkeer worden afgesloten.

Voorwaarde die wij aan het College stelden was een goede, uitgebreide evaluatie ná het terrasseizoen. Echter, de evaluatie werd alsmaar uitgesteld. Inmiddels hielden wij ons eigen onderzoek, en bleek dat op verschillende plekken in ’t Suud, maar ook op de Vissersdijk en de Paulus Potterstraat sprake was van ongekende overlast en levensgevaarlijke situaties. Automobilisten die vastliepen in het gebied rond de Melkmarkt zochten uitwegen in de smalle woonstraatjes en namen het niet zo nauw met de verkeersregels.

Voor de SP was het duidelijk: dit willen we niet meer. En toen het uiteindelijke evaluatierapport aan alle kanten bleek te rammelen – zo waren een aantal bewonersgroepen overgeslagen – pleitten wij voor het gewoon open houden van de Melkmarkt. Omdat de bespreking van de evaluatie pas onlangs plaatsvond, was inmiddels de noodmaatregel van vorig seizoen alweer ingevoerd.

Samen met andere partijen probeerde de SP de wethouder nog te bewegen om op weekdagen de Melkmarkt gewoon voor autoverkeer open te houden en vervolgens vanaf vrijdagmiddag tot zondagavond de boel te sluiten, maar dit vond het college te omslachtig en ‘onuitvoerbaar’.

De SP koos voor de vele honderden bewoners van de binnenstad, maar beseft zich natuurlijk ook dat de horecaondernemers een moeilijke tijd doormaken. Wij hopen van harte dat ‘het normaal’ nu heel snel zal terugkeren.

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier