h

SP wil nu snel nieuwbouw versmald IKC-Binnenstad

1 april 2021

SP wil nu snel nieuwbouw versmald IKC-Binnenstad

Het is een ingewikkeld dossier: de bouw van een IKC in de binnenstad van Enkhuizen. Na jaren van plannen maken, na vele verzoeken om ‘meer geld’ en na een langslepende bezwarenprocedure met omwonenden heeft de SP besloten tegen een raadsvoorstel te stemmen waarin het college van B&W opnieuw € 1,7 miljoen meer vroeg. Samen met VVD, Enkhuizen Lokaal en Enkhuizen Vooruit! zetten we nu een streep door de plannen.

Direct na het verwerpen van het voorstel tot kredietverhoging kwamen deze partijen met een motie waarin het college de opdracht kreeg nu snel te komen met een concreet plan tot nieuwbouw van OBS De Tweemaster en Berend Botje kinderopvang, in combinatie met een gymzaal. Daarnaast moet de wethouder nu haast maken met het komen met een voorstel locatie ‘De Veste’ (PCBS Het Mozaïek) onder te brengen in het monumentale SMC. Over huisvesting van een school in het SMC had de SP al eerder een motie ingediend.

De SP is niet over één nacht ijs gegaan met dit besluit. Het betoog van fractievoorzitter Margreet Keesman is hieronder terug te lezen.

De motie over het IKC Krediet vindt u hier.

De motie van huisvesting scholen in het SMC vindt u hier

De motie over het opstellen van een IKC visie vindt u hier.

Bijlage: 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier