h

ALV bespreekt SP-verkiezingsprogramma

5 oktober 2020

ALV bespreekt SP-verkiezingsprogramma

Foto: Wim Hoogervorst

Als één van de eerste partijen heeft de SP vorige week haar concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd. U treft dit programma hieronder aan. Alle leden kunnen via SP-net dit verkiezingsprogramma lezen. Vorige week voorzag de ALV van onze afdeling dit programma van het eerste commentaar.

De aanwezige leden waren zeer te spreken over het compacte en heldere SP-programma. Marcel Olierook, lid van het partijbestuur en ook mede-schrijver van het verkiezingsprogramma, nam de complimenten in ontvangst en hoorde verder een mooie discussie aan. Zo waren er opmerkingen over de versterking van de zeggenschap van werknemers, behoud van het huidige pensioenstelsel en over de woningbouwproblematiek.

De bespreking leidde tot een verslag, dat richting de programmacommissie is gegaan. Deze commissie gaat de verslagen van alle afdelingen bestuderen en kijken of de gemaakte opmerkingen moeten leiden tot wijzigingen. Vervolgens komt men met een tweede concept. Over dit document spreekt een volgende ALV – in november – weer verder. Dan zullen eventueel wijzigingsvoorstellen worden geformuleerd die op het landelijk congres worden ingediend.

De ALV heeft verder haar goedkeuring gegeven aan de Jaarstukken 2019. Ook kozen de aanwezigen Mieke Delleman opnieuw tot organisatiesecretaris.

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier