h

SP bezorgd over toekomst culturele sector

22 juli 2020

SP bezorgd over toekomst culturele sector

Foto: Wim Hoogervorst

De fractie van de SP in Enkhuizen maakt zich zorgen over de toekomst van de culturele sector in de regio Enkhuizen. Door de coronacrisis hebben instellingen en organisaties het erg moeilijk. Vanuit de gemeente, maar ook vanuit de provincie en het Rijk, moet er ondersteuning komen.

SP-raadslid Cindy O’Bryan heeft schriftelijke vragen gesteld over de positie van instellingen in Enkhuizen in de verdeling van het provinciale noodfonds, dat onlangs door Provinciale Staten van Noord-Holland is ingesteld. “De provincie heeft tien miljoen euro beschikbaar gesteld ter financiële ondersteuning van culturele en maatschappelijke organisaties. Ook Enkhuizen kan hier aanspraak op maken”, aldus O’Bryan. “Het is dan wel zaak dat onze wethouder snel actie onderneemt. Het fonds vraagt aan ‘de regio’ om voordrachten te doen. Welke instellingen hebben het hardst steun nodig, en welke organisaties komen in aanmerking voor een bijdrage uit het noodfonds?”.

De beperkende maatregelen in het kader van de coronacrisis duren voorlopig nog voort. Dat betekent voor de organisaties veel minder inkomsten, en soms ook meer uitgaven. “We willen op korte termijn van de wethouder weten hoe de stand van zaken is. Het zou zonde zijn dat Enkhuizen bij de verdeling van de miljoenen achter het net vist, zeker als we wachten tot het niet meer nodig is”, zegt het SP-raadslid.

Voor het welzijn van onze inwoners vindt de SP het van groot belang dat er een goed netwerk van culturele en maatschappelijke voorzieningen in de gemeente is, bereikbaar voor iedereen. “Het in stand houden en waar nodig ondersteunen van de instellingen is daarbij van groot belang”, zegt Cindy O’Bryan.

De schriftelijke vragen moeten binnen vier weken door het college van B&W worden beantwoord.

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier