h

Woningsdag: stop de huurverhoging

27 april 2020

Woningsdag: stop de huurverhoging

Foto: SP

Koningsdag 2020 is door velen uitgeroepen tot Woningsdag. We vieren dit jaar in kleine kring het feest rond de verjaardag van ons staatshoofd, en we doen dat vooral thuis.

Hoe mooi zou het zijn als alle onderdanen van Koning Willem Alexander zou kunnen wonen in een fatsoenlijk, gezond, veilig en betaalbaar huis!

Om met dat laatste maar eens te beginnen – de SP heeft Woningsdag 2020 aangegrepen om een actie te starten: “Nul procent is genoeg – stop de huurverhoging!” Talloze SP-ershebben een kort filmpje geplaatst op social media waarin ze de verhuurders oproepen om dit jaar de huren niet te verhogen. Ook onze fractievoorzitter in Enkhuizen, Margreet Keesman, plaatste zo’n filmpje. 

Ook ontvangen alle woning-verhuurders in onze afdeling vandaag of morgen een brief van onze afdelingsvoorzitter. Daarin roept hij hen op om dit jaar af te zien van een huurverhoging. Per jaar dragen de huurders drie maanden rechtstreeks af aan het rijk, in het kader van de Verhuurdersheffing. Daar moeten we van af. Daarnaast wordt het voor grote groepen mensen steeds lastiger om de huur op te brengen. Zeker ook met de coronacrisis nu, en straks de sociaal-economische crisis die ongetwijfeld gaat volgen.

Meer weten? Kijk op www.sp.nl/stopdehuurverhoging

 

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier