h

30 km/h is zat op de Overstort in Stede Broec

5 februari 2020

30 km/h is zat op de Overstort in Stede Broec

Foto: google / googlemaps

Afgelopen jaar bereikte ons via een oudere heer de klacht, dat er op de Overstort, een straat in Grootebroek, vaak veel te hard wordt gereden, met name tijdens de avondspits. Een bij de gemeente ingediende klacht daarover door genoemde heer had geen enkel effect.

Wij besloten begin dit jaar deze klacht op te pakken onder de leus: “Eendracht maakt macht” en bezorgden bij alle honderd adressen een brief. Bedoeling was te achterhalen of het te hard rijden door meer bewoners zou worden gedeeld. Dertien reacties kwamen binnen.

Zoals beloofd in ons schrijven worden twaalf van hen begin februari persoonlijk benaderd. (De dertiende is onbereikbaar door het bewust weglaten van gegevens.) Doel hiervan is, om hen te gaan ondersteunen aan de gevaarlijke situaties die in hun straat soms ontstaat verbetering te kunnen krijgen. Welke mogelijkheden daarvoor bestaan, gaan we samen met hen bedenken. Om vervolgens de gemeente te benaderen.

We houden u, toegenegen lezer, van het vervolg op de hoogte!

 

Paulien Winnubst, coördinator actie “30 is ZAT!” 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier