h

Gemeente Enkhuizen roept op: denk mee over nieuw verkeersplan

25 januari 2020

Gemeente Enkhuizen roept op: denk mee over nieuw verkeersplan

AOp de website van de gemeente Enkhuizen is te lezen dat de burger wordt gevraagd mee te denken over een nieuw verkeersplan. 

U kunt hier lezen waar en wanneer het plaatsvindt en hoe u zich kunt aanmelden. Tot onze verbazing is het meedenken gelimiteerd tot 25 inwoners. En dat vinden wij als SP bijzonder jammer. Ook de raadsleden zijn niet uitgenodigd. Niet omdat raadsleden mee willen praten maar wel, omdat het de mening van onze fractie is, dat het voor de raad waardevol is om de sfeer te proeven en te luisteren naar wat uw meningen en uw ideeën hierover zijn. 

Het verkeersdossier (inclusief parkeren) met alle problemen erom heen loopt al vele jaren. Wat ons betreft moeten zoveel mogelijk inwoners in de gelegenheid worden gesteld om hierover mee te praten. En wanneer de groep te groot zou worden? Ook dan is vrij eenvoudig een oplossing te bedenken: in kleine groepjes uiteen en daarover een terugkoppeling naar de hele groep. 

Hoeveel goede ideeën loop je mis als je de groep zo klein maakt? Aan het einde van de avond kan je altijd aan betrokken burgers vragen of ze verder mee willen denken in de uitwerking.

We zullen de wethouder hierover mondelinge vragen stellen in de raadsvergadering a.s. dinsdag. 

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier