h

SP-congres in Nieuwegein

15 december 2019

SP-congres in Nieuwegein

Foto: Anton Smit

STOnze afdeling was op zaterdag 14 december jl. met tien afgevaardigden aanwezig op het landelijk SP-congres in Nieuwegein. Voorzitter Wim Hoogervorst sprak in bij de behandeling van de 124(!) wijzigingsvoorstellen op de resolutietekst "Samen Vooruit".

Namens de afdeling bracht hij de wens in om al in 2020 te komen met een inhoudelijke discussie over de koers van de partij, en deze discussie ook eind 2020 af te ronden met een landelijk congres.
Deze koersbepaling zou een goede basis kunnen zijn voor het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van voorjaar 2021.
Hoewel veel afdelingen het voorstel steunden, was de steun toch te klein: het voorstel werd verworpen.

Op het congres werd tevens de uitslag bekend gemaakt van de bestuursverkiezingen. Inmiddels staat het nieuwe bestuur op www.sp.nl.
Nieuwe voorzitter werd Jannie Visscher, nieuwe algemeen secretaris is sinds gisteren Arnoud Hoekstra. Er is ook afscheid genomen van Ron Meyer en Lieke Smits.

Er was tijd gereserveerd voor ROOD - ook onze Baris Ermis deed mee aan een 'optreden' waarin alle acties van onze jongerenbeweging de revue passeerden.

De sfeer op het congres was prima - we constateerden een positieve stemming, we hebben de weg naar boven weer gevonden. Dat bleek ook uit de enthousiaste slottoespraak van Lilian Marijnissen. 
De socialisten hebben wat te winnen! Wij doen daar graag aan mee! 

U ook? Word dan lid van de SP. Op YouTube vanaf 1.59 uur ziet u waarom verteld door Dragan Bakema, want

"Blijf niet mokkend aan de kant staan

stel een daad en toon je moed 

laat je woede hand in hand gaan

met het goede wat je doet."

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier