h

Grote ploeg SP-ers trekt de buurt in

14 januari 2018

Grote ploeg SP-ers trekt de buurt in

Foto: Wim Hoogervorst

Met de bewoners in gesprek gaan over verkeersveiligheid – dat was het doel van de buurtactie van zaterdag 13 januari jl. in Enkhuizen. Een flinke ploeg SP-ers trok de Gommerwijk in om mensen te spreken over zaken als parkeren, rijsnelheid en verkeersdrempels.

De laatste weken bereikten ons met regelmaat berichten over hardrijden in de Gruttolaan – nota bene een ‘woonerf’-, maar vooral op het ‘circuit’ Kastanjelaan, Meeuwenlaan, Zwaluwweg, Gerard Brandtweg. Er ontstaan hierdoor soms levensgevaarlijke situaties, en de bewoners houden hun hart vast.

Onze SP wil weten wat er speelt bij de mensen. Ook vragen we hoe mensen zelf over bepaalde problematiek denken. Zo willen mensen graag dat de gemeente meer snelheidsremmende maatregelen neemt, maar ook dat zij bij oplossingen betrokken worden. “Ambtenaren bedenken soms wat leuks achter hun bureau, maar in de praktijk zijn deze oplossingen soms erg ingewikkeld, of hebben juist een verkeerd effect”, vertelde ons een bewoner aan de Gerard Brandtweg. “Een goed overleg met ons, dan voelen we ons tenminste serieus genomen. Wij hebben echt wel goede ideeën hoor!” Als voorbeeld werd het kiezen voor een plek voor een ‘woonerf-verkeersbord’ genoemd, met daaronder de woonerf-regels. “Dit bord staat echt op een plek waarop automobilisten hem niet kunnen zien. Zo weten sommige bezoekers niet eens dat ze een woonerf oprijden”.

Naast veel wijze woorden over het verkeer werd er door de bewoners ook gesproken over het ‘gemeentegroen’ en over de wildgroei aan verschillende afvalbakken. Zo staat de Gruttolaan inmiddels vol met groene, grijze en oranje bakken. Dat maakt de straat er niet aantrekkelijker op.

Bewoners willen graag meedenken over een oplossing. Dat laat de SP zich in elk geval geen twee keer zeggen: wordt vervolgd, dus!

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier