h

Samen met Ron, Emile en met elkaar: "We gaan het doen!"

29 november 2015

Samen met Ron, Emile en met elkaar: "We gaan het doen!"

Foto: Wim Hoogervorst

Zaterdag 28 november jl. vond in een prachtig oud industrieel complex in Maarssen het 21e Congres van onze SP plaats.
Een delegatie van onze afdeling was daar (natuurlijk) aanwezig, om mee te stemmen over de nieuwe partijvoorzitter, een nieuw partijbestuur en over een nieuwe resolutie, waarin de toekomst van onze partijorganisatie wordt beschreven.

Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Na vele jaren voorzitterschap van Jan Marijnissen kondigde hij in het voorjaar aan terug te zullen treden.
In de media is de afgelopen maanden veel aandacht geweest voor de strijd, ook binnen de afdelingen in het land, tussen de kandidaten.
In Maarssen werd het gisteren dan ook heel spannend: met 530 stemmen tegen 370 stemmen werd Ron Meijer onze nieuwe voorzitter, ten koste van Sharon Gesthuijzen.
In een toespraak riep Ron op om eensgezind de toekomst in te gaan. Dat kon en wilde een ieder van harte onderschrijven.

Een ander belangrijk deel van de tijd werd ingenomen door het stemmen over tal van wijzigingsvoorstellen voor de resolutie. De definitieve tekst van de resolutie zal t.z.t. verschijnen op de landelijke SP-site.

De lange dag werd afgesloten met een inspirerende toespraak van Emile Roemer. Emile riep op te blijven strijden tegen onrecht en ongelijkheid in de wereld, in ons land. Deze tijden zorgen voor grote spanningen tussen bevolkingsgroepen, in een wereld die steeds meer onder druk komt te staan. Er is nog heel veel te doen. Maar met Emile, en alle ruim duizend congresgangers zeggen wij, ook tegen u en vooral met u: "We gaan het doen!"
 

(lees hier het verslag van het Congres op SP.NL)

 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier