h

West-friesland-Oost op het XX Congres

22 februari 2014

West-friesland-Oost op het XX Congres

Op zaterdag 22 februari jl. vond in De Rijtuigenloods te Amersfoort het XXe SP-congres plaats.

Ruim 900 afgevaardigden uit alle SP-afdelingen konden hun licht laten schijnen over het verkiezingsprogramma voor de Europese Verkiezingen, die op 22 mei a.s. zullen worden gehouden.

Er werd gestemd over de kandidatenlijst - Dennis de Jong werd gekozen tot lijsttrekker. Gezien de peilingen op dit moment verwachten we toch met 3 man/vrouw in het EP terecht te komen.

WFO op het congresv.l.n.r.: Wim Hoogervorst (afdelingsvoorzitter WDO), Margreet Keesman (onze lijsttrekker in Enkhuizen), Marcel Olierook (onze wethouder in Enkhuizen) en Wim Stolk (onze fractievoorzitter in Enkhuizen)
 

Vervolgens werd er uitgebreid gesproken over het programma. Er waren tevoren ruim 200 wijzigingsvoorstellen ingediend, waaronder ook door onze dochterafdeling Stede Broec. En zo werd het programma, met de titel "Samenwerking JA, superstaat NEE", door het congres vastgesteld.

Emile Roemer besloot de bijeenkomst in Amersfoort - hij verrichtte officieel de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Overigens: binnenkort kunt u het Europees Verkiezingsprogramma lezen op de landelijke SP-site.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier