h

Gemeente Enkhuizen: tegen PV naar zorgverzekeraars

15 januari 2014

Gemeente Enkhuizen: tegen PV naar zorgverzekeraars

De gemeente Enkhuizen stemt tegen het resultaat van het overleg tussen VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) en regering om persoonlijke verzorging (PV) onder te brengen bij de zorgverzekeraars.
De gemeente vindt dit een verkeerde keuze. Door tegen te stemmen maakt Enkhuizen zich sterk voor goede persoonlijke verzorging voor haar inwoners. Enkhuizen stuurt hiermee de VNG-delegatie terug naar de onderhandelingstafel.

Vanaf 2015 krijgen de gemeenten er veel taken bij op het gebied van jeugd, werk en zorg. Daardoor kan de zorg dichterbij inwoners worden georganiseerd. Onder persoonlijke verzorging valt hulp bij het wassen, douchen, eten of drinken en eenvoudige verpleegkundige handelingen.

"De gemeente loopt enorme financiële risico’s. Wanneer de persoonlijke verzorging niet mee komt is de overgang van de overige AWBZ-taken naar de gemeenten inclusief de (extra) bezuinigingen niet haalbaar", aldus wethouder Marcel Olierook van de SP.

In West-Friesland stemden behalve de gemeente Enkhuizen ook de gemeenten Hoorn en Opmeer tegen dit overlegresultaat.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier