h

Voetgangersveiligheid Molenweg

21 maart 2013

Voetgangersveiligheid Molenweg

De herinrichting van de Molenweg heeft nogal wat voeten in de aarde. In eerste instantie werden de wensen en de kritiek van de bewoners vrijwel genegeerd.

Gelukkig werden de op- en aanmerkingen die gemaakt werden tijdens een extra informatiebijeenkomst op 28 februari j.l. door de nieuwe wethouder wél opgepikt en voor een deel alsnog in de plannen verwerkt. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Een belangrijke aanpassing is dat nu aan beide zijden van de Molenweg een trottoir komt, zodat voetgangers niet onnodig over hoeven te steken. Bovendien komt er nu ook een trottoir langs de Noorder Boerenvaart. De SP is blij met deze aanpassingen van het plan.

De wethouder wilde echter niet voldoen aan het verzoek om in dit gebied ook zebrapaden aan te leggen. Het argument was dat dit slechts "schijnveiligheid" zou bieden, omdat de Molenweg een 30-km zone is, waar oversteken overal mogelijk zou moeten zijn.

De SP-fractie is het niet met deze redenering eens. Door de nabijheid van scholen en het toekomstige gezondheidscentrum mag verwacht worden dat er veel kinderen en ouderen onder de voetgangers zijn.
Zowel de landelijke uitvoeringsvoorschriften als bijvoorbeeld Veilig Verkeer Nederland schrijven voor dat aan oversteekplaatsen waar kinderen en ouderen gebruik van maken extra aandacht besteed moet worden. Zebrapaden maken zowel voor voetgangers als voor het overige verkeer duidelijk waar voetgangers veilig over kunnen steken.

De SP heeft daarom schriftelijke vragen gesteld waarin zij haar standpunt onderbouwt en de wethouder verzoekt toch veilige oversteekplaatsen (lees: zebrapaden) voor voetgangers aan te leggen. We hopen dat de wethouder alsnog besluit om deze zebrapaden aan te leggen en niet wacht tot er ongelukken met kinderen of ouderen gebeuren.

Schriftelijke vragen over de herinrichting van de Molenweg

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier