h

Enkhuizer Courant en Dagblad voor West-Friesland worden niet opgeheven

17 februari 2012

Enkhuizer Courant en Dagblad voor West-Friesland worden niet opgeheven

De Raad van Bestuur van TMG heeft besloten dat de Enkhuizer Courant en het Dagblad voor West-Friesland blijven bestaan. Dit geldt ook voor de overige titels die onder de vlag van het Noord-Hollands Dagblad verschijnen.

Wij zijn heel blij met dit bericht. Onlangs stuurden wij een brief aan de CEO van de Telegraaf Media Groep waarin wij onze zorg over de plannen uitspraken.

Hoofdredacteur Jan Geert Majoor van het NHD: ,,Met deze ondubbelzinnige bekendmaking wordt een belangrijk deel van onze ongerustheid en die van lezers, medewerkers en andere belangstellenden over het voortbestaan van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi & Eemlander weggenomen. Bij het uitwerken van de nieuwe ondernemingsstrategie van TMG de komende weken zal de hoofdredactie echter kritisch blijven hameren op de onafhankelijkheid en zelfstandigheid van de redactie. De redactie zal de laatste zijn die de ogen sluit voor samenwerking, maar zal ook de laatste zijn die daarbij concessies doet aan de eigenheid van de regio waarvoor zij werkt, de specifieke eisen die dat nu eenmaal stelt en de unieke band met de lokale lezer die dat oplevert. Het onafhankelijke journalistieke werk dat de redactie doet, in welke uitingsvorm dan ook, is derhalve een groot goed om voor te vechten."

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier