h

Kort verslag regioconferentie zondag 19 april in de Philharmonie te Haarlem.

25 april 2009

Kort verslag regioconferentie zondag 19 april in de Philharmonie te Haarlem.

Een zonovergoten zondag in het mooie Haarlem, helaas zitten wij binnen in de overigens fraaie concertzaal. Maar alles voor de goede zaak! Tijdens het bespreken van de verslagen van de regiobestuurders blijkt dat alle afdelingen goed bezig zijn met het verspreiden van de ZO-kranten; overal wordt de cursus 'Heel de Mens' gegeven en de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zijn gestart. Na een licht ledenverlies in 2008, zit de SP weer in de lift. Dit geldt ook voor alle afdelingen in Noord-Holland.

Ronald van Raak gaf na vertoning van de nieuwe clip 'Een nieuwe koers voor Nederland', zijn kijk op de huidige economische situatie. 'We hebben helaas weer gelijk gekregen, hadden we maar nooit gelijk' en 'nu is het moment waar de SP het verschil kan maken'.

Na de pauze ging het over de publicatie 'De Buurt - De schaal van de toekomst'. Eerst een film met Jan Marijnissen die de probleembuurt Molenbeek in Sittard-Geleen bezoekt. Er wordt gesproken met actieve SP-ers en buurtbewoners over hoe de jarenlange rotzooi in deze buurt wordt bestreden. De acties hadden een redelijk braaf karakter, zoals het verspreiden van affiches en kaarten. Op de suggestie van JM om er een tandje bij te zetten werd gelijk door een SP-er gereageerd met de woorden dat er een vrachtwagen was geregeld die een groot deel van de rotzooi naar het gemeentehuis zou brengen om het voor de deur te dumpen. Goed zo!

Na deze film betrad Ronald van Raak weer het podium om in een toespraak te betogen hoe belangrijk het is dat we ons op straat laten zien; dat daar de toekomst van de SP ligt door zoveel mogelijk de problemen van de burgers direct uit hun eigen mond te horen en gelijk actie te ondernemen waar dat nodig is.

Hierna werden persoonlijke straatervaringen van de afgevaardigden uitgewisseld. Renske Leijten reageerde hierop met haar visie en adviezen. De ZO-krant blijft een ideaal middel om mensen te bereiken, zo blijkt en heeft inmiddels heel wat nieuwe leden opgeleverd.

Op de agenda stond als laatste punt een toespraak van de lijsttrekker SP in Europa. "Nederland wil minder Brussel en dat kan het beste met méér SP". Binnenkort gaat de verkiezingscampagne van start. Leuk, want het is alweer een tijd geleden.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier