h

Brief aan partijbestuur #2

3 september 2007

Brief aan partijbestuur #2

Door op "lees verder" te klikken kunt u de brief lezen die we op 29 augustus van Hans van Heijningen ontvingen als antwoord op onze brief van 10 augustus.
Ook vindt u de gezamenlijke verklaring die het bestuur van de afdeling en Hans van Heijningen hebben opgesteld na het gesprek dat zij op 30 augustus hadden.

Op 30 augustus kwam van Heijningen naar Enkhuizen om met ons over de brief van gedachten te wisselen. Het was een pittig gesprek waarin een aantal misverstanden werd opgehelderd. Wij hebben als bestuur gezegd dat we de brief zoals die nu is, vooral door de een-na-laatste alinea, niet voldoende vinden om zonder bijbehorende verklaring aan onze leden te presenteren.
Hier volgt deze verklaring.

Enkhuizen, 3 september 2007

Gezamenlijke verklaring Bestuur SP West-Friesland Oost en Hans van Heijningen, Secretaris SP.

Op 30 augustus heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen het afdelingsbestuur van West-Friesland Oost en algemeen secretaris Hans van Heijningen. Daarbij is gesproken over diverse kwesties die momenteel binnen de SP spelen. Het gesprek heeft onder de bestuursleden tot meer begrip en steun geleid voor het optreden van de landelijke partij.

De SP is een democratische partij. Als de leden een onafhankelijk onderzoek of hervormingen willen en daar voldoende steun voor verwerven, zal dat in de voorbereiding naar en op het congres aan de orde komen. Uiteindelijk zijn het de congresafgevaardigden die op 24 november bij meerderheid besluiten zullen nemen over de partijdemocratie en het nemen van besluiten.

Het gesprek van 30 augustus was opbouwend en heeft het onderling vertrouwen vergroot. De SP West-Friesland Oost en de algemeen secretaris weten elkaar van nu af te vinden zodat we ervan uit mogen gaan dat de communicatieproblemen tot het verleden behoren.

Wim Stolk, voorzitter SP West-Friesland Oost
Hans van Heijningen, secretaris SP

De bestuursleden Jo Olrichs en Kees Lups konden niet worden tevredengesteld en zijn helaas opgestapt als lid.

De overgebleven zes bestuursleden, zullen hun werk blijven voortzetten.

(Klik op de plaatjes)

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier