h

Verslag ledenvergadering 8 augustus 2007

17 augustus 2007

Verslag ledenvergadering 8 augustus 2007

Klik op "lees verder" om een verslag te lezen van de ledenvergadering van 8 augustus 2007. Het resultaat was deze brief.

LEDENVERGADERING 08-08-2007 (geen notulen maar een korte impressie van de avond)
Aanwezig:

Dave Elzinga (secretaris)
Christian Bokhove
Wim Stolk (voorzitter)
Jo Olrichs
Stella Quasten
Annie Spaander
Bas de Bruijn
Kees Lups
Nanette Boeser
Joop Boeser
Henk Vastenhoud
Peter Degens
Siska Dros
Letty Kolthoff
Fred vd Werff
Plien vd Kleij

Op woensdag 8 augustus kwamen de leden van SP Westfriesland-Oost bij elkaar in de baanbreker in Enkhuizen om te praten over het wel of niet versturen van de brief die het bestuur van Westfriesland-Oost wilde versturen naar het partijbestuur.
De voorzitter begint met een verhaal over de openheid en communicatie binnen de SP en legt uit waar het bestuur al vaker tegenaan gelopen is en dat dat bij de leden niet altijd bekend was. Daarnaast geeft hij een toelichting op de kwestie Yildirim en Elma Verhey En vertelt dat de meningen over deze kwestie binnen het bestuur verdeeld zijn.
Waar men binnen het bestuur wel over eens is dat de communicatie en openheid binnen de SP verbeterd zal moeten worden. De brief is daardoor een compromis geworden. Middels deze brief wil het bestuur duidelijk maken aan het partijbestuur dat men dit dringend dient te verbeteren.
Na veel discussies over en weer wordt in gezamenlijkheid besloten de conceptbrief op een aantal punten te wijzigen, maar dat de kern overeind blijft. Grootste aanpassing die door alle aanwezigen wordt goedgekeurd is, dat het Partijbestuur voor het komende congres zelf met een voorstel dient te komen om een onafhankelijk onderzoek naar de gehele organisatie te laten uitvoeren. Wij schatten namelijk in dat een dergelijk voorstel van een afdeling geen kans van slagen heeft.
Na deze discussie wordt er een stemming gehouden onder de aanwezige leden en wordt er unaniem vóór gestemd om de brief te versturen.
Bij de secretaris zijn via de mail in totaal 12 mails binnen gekomen waarvan 5 tegen en 7 voor het versturen van de brief zijn.
In totaliteit komen we dan op 24 voor en 5 tegen het versturen van de brief.
Daarop komt het erop neer dat de brief verstuurd wordt.

Ook is duidelijk gemaakt door het bestuur naar de aanwezige leden toe dat er binnen het bestuur/fractie leden zijn die afhankelijk van het antwoord van het partijbestuur hun eigen positie binnen het bestuur/fractie zullen evalueren.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier