h

Persverklaring SP teleurgesteld na vertrek Quasten

28 augustus 2007

Persverklaring SP teleurgesteld na vertrek Quasten

Tot onze grote spijt heeft Stella Quasten besloten de SP per 21 augustus te verlaten. We hebben afgesproken om vandaag, op 28 augustus, elk afzonderlijk met een persverklaring te komen.

Quasten heeft zich het afgelopen jaar met verve ingezet voor haar raadswerk namens de SP.
In de afgelopen maanden is ook binnen onze afdeling veel discussie geweest over ontwikkelingen binnen de SP. Als afdeling hebben we daarom besloten een kritische brief aan het partijbestuur te sturen. Een meerderheid van de ledenvergadering en het bestuur, inclusief Quasten, stond achter deze brief. Helaas heeft Quasten nog vóór het aflopen van de antwoordtermijn besloten de partij te verlaten. Wij betreuren dit ten zeerste.

Daarnaast zijn wij ERNSTIG teleurgesteld over het feit dat Quasten besloten heeft haar zetel te behouden. We zijn van mening dat dit geen recht doet aan de uitslag van de laatste gemeenteraadsverkiezingen. De SP behaalde toen 2 zetels; 1006 personen stemden toen op de SP. We zullen de ledenvergadering van 10 september a.s. voorstellen om de zetel daarom ook terug te vragen. Dit is ook in de geest van een door Quasten ondertekende verklaring.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier