h

Vrijwilligers ontevreden over 250 euro

14 mei 2007

Vrijwilligers ontevreden over 250 euro

Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, is niet blij met de manier waarop het kabinet een extraatje van netto 250 euro per jaar aan mantelzorgers wil geven. De organisatie gaat dit binnenkort met staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) bespreken.

Volgens Mezzo gelden er nu hele bureaucratische regels bij de vraag wie wel en niet voor het extraatje in aanmerking komt. Het geld is bijvoorbeeld alleen bestemd voor mensen die vrijwillige zorg bieden aan ouderen en zieken die thuiswonen. Verblijft een hulpbehoeftigen in een verpleeghuis of verzorgingshuis, dan geldt de regeling niet.

Als de oudere of zieke uitsluitend wordt verzorgd door mantelzorgers, krijgen die ook niets, aldus Mezzo. Als een oudere alleen huishoudelijke zorg via thuiszorg krijgt, lopen zijn mantelzorgers het extraatje eveneens mis. Mezzo vindt dat de regels simpeler moeten, en dat veel meer mantelzorgers recht op de vergoeding zouden moeten krijgen.

Waardering vorig kabinet
Mantelzorgers zijn vrijwilligers, bijvoorbeeld familieleden of vrienden, die ouderen of zieken verzorgen. Als teken van waardering voor hun inzet, had het vorige kabinet besloten de mantelzorgers een uitkering van € 250 te geven voor hun vrijwilligerswerk. Het geld zou in november voor het eerst worden uitgekeerd. De Sociale Verzekeringsbank gaat de uitkering uitbetalen.

Bron:Gemeente.nu

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier