h

Tolpoorten binnenstad Enkhuizen niet toegestaan

4 mei 2007

Tolpoorten binnenstad Enkhuizen niet toegestaan

De SP heeft onlangs schriftelijke vragen richting het college gesteld (zie elders op deze site) over de wettelijke (on)mogelijkheden van een eventueel tolpoortensysteem. Deze vragen werden gesteld nadat wij informatie hadden opgevraagd bij de juridische afdeling van het desbetreffende ministerie.De beantwoording van het college moeten wij nog krijgen, maar in het NHD van morgen (zaterdageditie) staat het volgende artikel waar geen onduidelijkheid over kan bestaan.

Tolpoorten binnenstad Enkhuizen niet toegestaan

Het plan om betaald parkeren in Enkhuizen in te voeren met behulp van camera's rond het centrum stuit op verzet van verkeersminister Eurlings. In tegenstelling tot wethouder Jan Franx van Enkhuizen ziet Eurlings dit als rekeningrijden doordat auto's belast worden die het centrum inrijden.

De gemeente Enkhuizen en het bureau Oranjewoud bereiden momenteel samen het onderzoek voor dat duidelijk moet maken hoe het betaald parkeren met camera's kan worden ingevoerd. Volgens dit plan komen er camera's bij de Noorderweg, de Flevolaan en de Westerstraat die de kentekens van de automobilisten registreren wanneer zij het centrum inrijden.

,,We zijn nog bezig met de onderzoeksvragen. Het echte onderzoek moet nog beginnen'', vertelt Franx. Op tal van vragen wil de gemeente een antwoord. ,,Hoe ga je bijvoorbeeld om met lease-auto's? Mensen die 1601 als postcode hebben kun je geheel ontzien, en misschien dat mensen met postcode 1602 vijf keer per week gratis het centrum in mogen.''

Het is de vraag of het zo ver komt. Verkeersminister Eurlings staat namelijk afwijzend tegenover lokale vormen van rekeningrijden.
Eurlings wil dat er in 2011 één landelijk systeem voor betaald parkeren komt.

Bron: NHD/C.Beemster
Het complete verhaal staat in Dagblad voor West-Friesland en Enkhuizer Courant van zaterdag 5 mei

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier