h

opheldering over terugggang huishoudelijke hulp

20 april 2007

opheldering over terugggang huishoudelijke hulp

Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) begin dit jaar krijgen veel mensen minder huishoudelijke verzorging. Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) laat uitzoeken hoeveel mensen niet de thuiszorg krijgen die ze nodig hebben.

Jet Bussemaker heeft signalen dat er cliënten zijn die er te fors op achteruit zijn gegaan. Ze zei dat woensdag in een overleg met de Tweede Kamer over de eerste maanden van de nieuwe wet.

Klanten van de thuiszorg moeten het vaker doen met een huishoudelijke hulp die alleen lichtere klusjes kan doen als boodschappen halen en schoonmaken. De zwaardere vorm van verzorging, voor mensen die moeite hebben om zelf nog de huishouding te bestieren, is sterk teruggelopen.

Onder de WMO moeten de gemeenten de huishoudelijke hulp aanbesteden. Dat er contracten onder de kostprijs worden afgesloten noemde ze 'absoluut onwenselijk'. Bussemaker beloofde woensdag de scherpste kantjes af te vijlen van de aanbesteding, waar gemeenten volgens Europese regels niet onderuit kunnen.

Bron:gemeente.nu

NB: Ook in Enkhuizen is deze trend van achteruitgang gaande, de wethouder heeft toegezegd te onderzoeken
waar het knelpunt ligt. uiteraard zullen wij een vinger aan de pols houden over de voortgang van dit onderzoek, e nog belangrijker: wat men er aan gaat doen om deze achteruitgasng te keren.

http://www.binnenlandsbestuur.nl/bb/area/access_13-3376-2.html?page=/bb/...

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier