h

SP wil debat over Wet Inburgering

11 september 2006

SP wil debat over Wet Inburgering

De SP wil volgende week een heropening van het debat over de Wet Inburgering. Tweede-Kamerlid Fenna Vergeer is het niet eens met minister Verdonk die slagen voor het examen verplicht wil stellen. Ook de Raad van State heeft geconcludeerd dat dit onmogelijk is. Een inspanningsverplichting is wel haalbaar.

Volgens Verdonk kan een resultaatsverplichting worden opgelegd aan zogenaamde derdelanders, dat zijn niet-EU-onderdanen. Vergeer betwist dit.

LEERPLICHT,GEEN SLAAGPLICHT

In een aanvullend advies concludeert de Raad van State: 'Inburgeringsplicht is wenselijk, maar korten op uitkeringen of boetes opleggen bij zakken voor een examen is onwettig.' De SP ziet dit als steun voor de opvatting dat er een leerplicht moet zijn, net als in het gewone onderwijs, maar dat slagen niet verplicht klan worden gesteld.
Uitkeringsgerechtigden kunnen onder de huidige Wet werk en bijstand al verplicht worden om een inburgeringscursus te volgen als dat bijdraagt tot het vinden van werk, aldus de Raad van State.

Gepost door:S.Quasten
Bron:Sociaal Bestek

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier