h

CDA keert zich tegen no-claim

16 september 2006

CDA keert zich tegen no-claim

Opinie:S.Quasten
Opmerkelijk bericht: Het CDA schijnt het licht te hebben gezien in aanloop naar 22 november, men begint hardop te denken om terug te komen van de NO-Claim regeling.

De CDA begint op zijn schreden terug te keren, niet omdat deze maatregel discriminerend zou zijn (immers de chronisch zieken en gehandicapten worden uitgesloten van de teruggaaf), maar omdat volgens cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) en de vakbond FNV de regeling dit jaar geen 2 miljard euro, maar slechts 150 miljoen euro opleveren.
Het CDA laat weten dat als deze cijfers kloppen hun verkiezingsprogramma zal worden aangepast.
Dat is op zijn minst hypocriet en huichelachtig te noemen.
De CDA achterban is vanaf het begin al tegen deze vorm van 2deling in de zorg geweest, maar de "hoge heren" hebben deze signalen bewust naast zich neergelegd,omdat de VVD door wilde zetten.Nu trekt men niet het boetekleed aan, maar gaat met de niet gehaalde doelstellingen (lees tegenvallende cijfers) in de hand deze rechtsongelijkheid terug draaien.
Boekhoudersmentaliteit dus, en dan nog op een slechte manier uitgeoefend. immers, hoe kan men er zo naast zitten?

De SP heeft van begin af aan zich met alle mogelijke middelen verzet tegen de No-Claim,dat mocht allemaal niet baten, persoonlijk heb ik er nu een dubbel gevoel bij. De No-Claim zal waarschijnlijk worden afgeschaft, en dat is
natuurlijk goed nieuws voor al die mensen die te maken hadden met deze discriminerende maatregel, maar de reden waarom en het tijdstip van bekendmaking geeft mij een vieze smaak in de mond.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier