h

PERSBERICHT: Verkiezingssucces SP ondanks lasterpraatjes

13 maart 2006

PERSBERICHT: Verkiezingssucces SP ondanks lasterpraatjes

De SP in Enkhuizen heeft een geweldig succes behaald. Van 0 naar 2 zetels in de gemeenteraad en 1006 stemmen! Fractie en bestuur zijn heel blij met dit mooie resultaat: een beloning voor alle inspanningen van de afgelopen twee jaar. Het is alleen jammer dat er mensen zijn geweest die via roddels, briefjes en e-mails hebben geprobeerd lijsttrekker Stella Quasten zwart te maken:

zij zou meermalen dronken over straat zijn gegaan en wegens openbare dronkenschap de toegang zijn ontzegd tot wijkcentrum IJsselzand. Het verhaal over de vermeende dronkenschap is pertinent onjuist. En het verhaal over het toegangsverbod zit als volgt in elkaar: Stella heeft in 2002 een hoogopgelopen meningsverschil gehad met de toenmalige beheerder van IJsselzand, die haar vervolgens de toegang tot het wijkcentrum ontzegde voor een jaar. Welzijnsstichting Breedband trok het toegangsverbod al na enkele maanden in toen uit onderzoek bleek dat deze maatregel onterecht was opgelegd.
Woensdag 8 maart heeft Stella Quasten in gezelschap van Wim Stolk (bestuursvoorzitter en 4e op de kieslijst) en Jo Olrichs (3e op de lijst) aangifte gedaan van laster en smaad bij de plaatselijke politie. Die heeft de zaak in onderzoek genomen.
Om de verkiezingscampagne niet met dit verhaal te belasten en de strijd ‘schoon’ te houden hebben bestuur en fractie dit verhaal nu pas naar buiten gebracht

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier