h

BREEDBAND MOET BEHOUDEN BLIJVEN!!

8 oktober 2005

BREEDBAND MOET BEHOUDEN BLIJVEN!!

Het college van B&W in Enkhuizen heeft besloten dat het welzijnswerk volledig overgenomen gaat worden door Woondiensten en ook de bijbehorende subsidiestroom, bestemd voor het welzijnswerk, toegewezen krijgt per 1 januari 2006. Dit tegen de wens van de welzijnsstichting en haar medewerk(st)ers in.
Breedband pagina 1Breedband pagina 2
(klik op de afbeeldingen voor de flyer in pdf formaat, hier vindt u het mailformulier waarmee u uw ongenoegen kenbaar kunt maken)

Wij vinden dit een slecht plan omdat:
• Dit geheel ingaat tegen het voornemen om de diensten te integreren, dit is een ordinaire overname.
• Dat de welzijnsstichting Breedband na heel veel inzet, het welzijnswerk op een hoog kwalitatief niveau heeft gebracht in doelstellingen en op financieel gebied. Daarom moet zij overeind gehouden worden om ook in de toekomst verzekerd te zijn van kwaliteit.
• De welzijnswerkers te allen tijde hun onafhankelijkheid moeten behouden.
• Het in de hand zal werken dat goede welzijnswerkers niet meer bij Breedband kunnen en willen blijven.
• De beoogde directeur voorheen ook directeur was van Breedband. Drie jaar lang is integreren niet gelukt, waarom zou het nu wel lukken?
• Het onafhankelijk onderzoek waaraan Breedband en de Woondiensten deelnamen werd door Woondiensten afgebroken en de directeur/bestuurder van de welzijnsstichting (de huidige directeur WDE) had in een eerder stadium zijn functie als directeur/bestuurder al neergelegd. Dit moet niet ‘beloond’ worden met het krijgen van volledig beheer over welzijn en de daarbijhorende subsidiestroom.
• Woondiensten heeft nooit de ambitie gehad om de peuterspeelzalen onder het beheer te nemen, nu ineens schijnt dat toch te gaan gebeuren, zeer tegen de wens van het personeel en ouders/verzorgers in. Deze zijn zeer tevreden hoe Breedband de zaken op de rails heeft gekregen en wensen niet de speelbal
van politieke spelletjes te worden.

Bent u als inwoner van Enkhuizen gebruiker/belanghebbende of belangstellende van het welzijnswerk het
niet eens met de huidige gang van zaken, dan kunt u het volgende doen:

1. Een protestmail, brief of telefoontje naar de verantwoordelijk wethouder en/of raadslid naar keuze waarin u aangeeft:
• Dat u de wijze van handelen omtrent de ‘vijandige overname’ afkeurt, te meer omdat deze welzijnsstichting aan alle, door de gemeente gestelde verwachtingen qua financiën en gestelde doelen, ruimschoots voldoet.
• Dat u uitleg wilt waarom de verantwoordelijk wethouder niet ingrijpt op het moment dat één partij weigert verder mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek waaraan de gemeente (via subsidie) meebetaalt.
• Dat u uitleg wilt waarom er nu overname dreigt en integratie van de baan is.

Een digitaal mailformulier is te vinden op deze website.

2. U kunt ook de commissievergadering Samenleving van 17 oktober 2005 bezoeken, waarin het besluit wordt behandeld. Lokatie: stadhuis Enkhuizen, 20:00 uur.

afd. West-Friesland Oost

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier