h

Bezuinigingen in de zorg

30 juni 2019

Een traplift ja of nee? De burger niet de dupe.

De afgelopen week plaatste het Noordhollands Dagblad in de editie Westfriesland een aantal artikelen over een inwoner van Enkhuizen. Zij had samen met haar vriend een woning in Enkhuizen gekocht. Door haar beperking kan ze de trap niet op. Ze woonde samen met haar vriend voorheen apart in aangepaste appartementen in een naburige gemeente. Met een traplift in haar nieuwe woning kunnen ze samen lang en gelukkig in hun koopwoning blijven wonen. Of toch niet?

Lees verder
25 september 2016

Voorlichting in Westerhof over het Nationaal Zorgfonds

Na de flyeractie voor de Nieuwe Doelen begin deze maand bij de opening van het nieuwe seizoen van de Seniorenschool was het actiecomité op 22 september te gast in het restaurant van Westerhof.

Lees verder
2 september 2016

Flyeren voor het Nationaal Zorgfonds bij de Seniorenschool

Foto: SP
Misschien is het je ontgaan, misschien ook niet, maar er is een grote beweging in Nederland op gang gekomen.Lees verder
15 november 2015

Meld uw ervaringen met de participatiewet!

Op 1 januari van dit jaar is de Participatiewet ingevoerd. Deze wet zou ertoe moeten leiden dat er betere kansen op werk en inkomen ontstaan voor mensen met en zonder werk. Voor mensen met en zonder arbeidsbeperking. De SP is erg benieuwd naar uw ervaringen met deze Participatiewet en opent daarom een meldpunt. Tot het einde van de maand november kunt u uw verhaal naar ons sturen via participatiewet@sp.nl.

Lees verder
9 september 2015

SP Enkhuizen voor "Red de Zorg"

Foto: SP - Margreet Keesman
Lees verder
4 september 2015

Herinnering: demonstratie "Red de Zorg"

De "Red de zorg"-demonstratie op 12 september a.s. in Amsterdam lijkt uit te gaan lopen op een mega-manifestatie.

Lees verder
16 november 2014

Onze wethouder op bezoek in Schagen

De onrust over de toekomst van de zorg neemt toe. Over ruim zes weken is het 1 januari 2015 en dan hebben de gemeenten in Nederland de verantwoordelijkheid voor belangrijke onderdelen van de zorg. Veel gemeenten hebben de zaak nog niet op orde – we konden dat lezen in de landelijke bladen.

Lees verder
2 oktober 2014

"GOUDEN" 24 UURS-LUIER VOOR VAN RIJN EN TEEVEN

Staatssecretaris Martin van Rijn en Fred Teeven hebben op woensdagavond 1 oktober een gouden 24-uurs-luier ontvangen uit handen van lokaal SP-bestuurslid en raadslid Luciën Greefkes.
De bewindslieden waren naar Hoorn gekomen om daar te spreken over de nieuwe zorgtaken die vanaf 2015 naar de gemeentes worden overgeheveld.
Er waren tientallen demonstranten toegestroomd om te protesteren tegen de grove bezuinigingen van het kabinet-Rutte. De demonstratie is een samenwerking tussen de SP en de vakbond Abvakabo FNV.

Lees verder
16 juni 2014

21 juni: zorgberaad tegen afbraak van de zorg

Kom ook naar het Abvakabo FNV zorgberaad op zaterdag 21 juni van 12.00 uur tot 15.00 uur in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) in Utrecht!

Lees verder
15 maart 2014

18 maart: actiedag zorg

actiedagOp dinsdag 18 maart, één dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, wordt door de Abvokabo FNV een landelijke actiedag voor het behoud van goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden voor zorgmedewerkers georganiseerd.
Ook bij verzorgingshuis Rigtershof in Grootebroek wordt die dag van 10.30 tot 11.00 uur een manifestatie gehouden.
Aan het slot van deze actie zal Margreet Keesman, lijsttrekker voor de SP in Enkhuizen, de actievoerders een hart onder de riem steken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier