h

het rode signaal van een wijkraad

19 september 2006

het rode signaal van een wijkraad

Vandaag te lezen in het NHD: Crisis in wijkraad Plan-Noord door nieuwe aanpak welzijnsstichting.

Wat is er gebeurd? De karretrekkers van de wijkraad P-N hebben zich per direct teruggetrokken omdat zij zich niet kunnen vinden in de koers die de gemeente en Woondiensten hebben uitgezet met betrekking tot vooral de opbouwwerker.

Al ruim een een jaar geeft deze wijkraadaan dat zij een onafhankelijke positie van een opbouwwerkervoorstaan, in al die tijd zijn zij niet serieus genomen. De SP heeft meermale het College en de verantwoordelijk wethouder gewezen op de onrust in de wijkradenen dat werd telkens weer met een excuus afgedaan, het zou allemaal wel goed komen als de wethouder eenmaal een gesprek zou hebben over de onvrede.

Dat gesprekheeft dus duidelijk averechts gewerkt, met als gevolg dat de "ruggegraat" van Plan-Noord de handdoek in de ring heeft gegooid.De oprichting van de nieuwe welzijnsstichtingonder de directeur van Stichting Woondiensten is de befaamde druppel. Men spreekt zich in het artikel en in de brief (die de raadsleden tot op heden nog niet hebben ontvangen) gericht aan alle belanghebbende onder andere uit over " Via slinkse wegen de huidige welzijnsstichting (St.Breedband) buitenspel zetten, is een manier van werken waar geen woorden voor zijn. Wij hebben vanaf het begin duidelijk gesteld dat het opbouwwerk thuis hoort in een onafhankelijke stichting".

Dat is wat mij betreft een rood signaal dathet College, de verantwoordelijk wethouder EN St. Woondiensten, blijkbaar niet in staat zijn om aan weldenkende mensen hun "constructies" te verkopen. De wijkraad besloot al eerder heel consequent geen lid af te vaardigen naar de sollicitatiecommissie voor het aantrekken van een dus niet onafhankelijke opbouwwerker.

Ik vermoed dat dit een domino-effect zal hebben op de overige wijkraden, deze hebben immers ook al meermale aangegeven niet tevreden te zijn met de hele gang van zaken. Als dat het geval zal blijken te zijn, wordt het een hels karwei voor de gemeente om hun doelstelling in 2008 te bereiken, namelijk uitbreiding van de wijkraden van 3 naar 6.

Van mijn kant uit kan ik alleen maar respect opbrengenvoor het standpunt van deze twee mensen die al jarenlang zich hebben ingezet voor hun wijk. Het is een enorme steun in de rug voor de St.Breedband EN de SP dat nu in het openbaar vanuit een andere hoek een rode kaart wordt uitgedeeld. Het zal dan ook beslist geen makkelijke beslissing zijn geweest, daar kan ik me alles bij indenken. Maar op een gegeven moment moet je een principiele streep zetten en dat hebben zij dan ook gedaan, waarvoor hulde!

U bent hier