h

Voedselbank gaat voorlichting geven

5 juli 2006

Voedselbank gaat voorlichting geven

De gemeente Rotterdam gaat via de Voedselbank extra voorlichting geven over sociale voorzieningen zoals schuldhulpverlening en de bijzondere bijstand. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer driekwart van de mensen die een voedselpakket afnemen schulden heeft en geen gebruik maakt van bestaande sociale voorzieningen.

Als we op deze manier mensen kunnen bereiken die niet van het bestaan van deze voorzieningen op de hoogte zijn, is dat natuurlijk fantastisch. Het terugdringen van het niet-gebruik van voorzieningen vind ik heel belangrijk, omdat het net het verschil kan betekenen voor mensen die met minimale middelen moeten rondkomen, aldus initiatiefnemer wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang. De actie is het begin van een offensieve aanpak van schuldenproblematiek .

Aandacht
Wekelijks ontvangen ongeveer 5.000 mensen een voedselpakket van de Voedselbank. Ze weten niet van het bestaan van voorzieningen, denken dat zij er geen recht op hebben of weten niet hoe deze aan te vragen. Het is daarom van belang het bestaan van deze voorzieningen onder de aandacht te brengen van de afnemers van de Voedselbank . Via de voedselpakketten zullen verschillende voorlichtingsfolders worden verspreid.
Re: hopelijk zal een voedselbank in Enkhuizen nu en in de toekomst niet nodig zijn, voorkomen is beter dan genezen.
Dus hier kan men lering uit trekken, de gemeente moet de "stille" armoede in kaart brengen EN de minima actief benaderen, dit geldt ook voor die groep die te maken hebben met de zgn "armoedeval".

U bent hier