h

donorregistratieformulieren

8 juni 2006

donorregistratieformulieren

Donorformulieren via gemeenteloket

06 JUN 2006

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid (VWS) vraagt gemeenten donorformulieren via het burgerloket uit te reiken. Hij verwacht dat dit jaarlijks 100.000 extra inschrijvingen in het donorregister kan opleveren.

Aanleiding voor het verzoek is een succesvolle proef in zestien gemeenten die in december 2005 is afgerond. Burgers krijgen hierbij een donorformulier als ze hun paspoort of identiteitskaart komen aanvragen of ophalen, of het formulier wordt meegestuurd bij de herinneringsbrief over het verlopen van het reisdocument. In drie maanden tijd leverde dit meer dan 300 nieuwe orgaandonoren op.'

Hoogervorst vraagt alle gemeenten perbrief via het burgerloket donorformulieren uit te reiken, zo blijkt uit een persbericht van 2 juni 2006. Jaarlijks zullen er dan ongeveer 100.000 mensen in het donorregister kunnen worden bijgeschreven.
Gemeenten die zich in de zomer van 2006 aanmelden, kunnen vanaf 1 september de formulieren gaan verspreiden. Ze mogen zelf kiezen op welke manier ze de formulieren aan de burgers uitreiken. Gemeenten ontvangen via het Donorregister speciaal door NIGZ-Donorvoorlichting vervaardigd voorlichtingsmateriaal. Deze organisatie heeft ook een helpdesk ingericht waar medewerkers van de gemeente met al hun vragen over deze manier van werken terecht kunnen.
Bron: VWS, 2 juni 2006

NB:Op 6 juni heeft de SP een verzoek bij het managmentteam neergelegd om deze kwestie op de agenda te plaatsen van de portefeuillehouder, wij vinden dit namelijk een goede zaak, die simpel uitgevoerd kan worden.Wij wachten de reactie af...

U bent hier