h

VERKIEZINGSDEBAT

4 maart 2006

VERKIEZINGSDEBAT

2 maart was dan eindelijk het verkieizingsdebat in de nieuwe Doelen. Ondanks het vreselijk slechte weer, waren er toch heel veel mensen op afgekomen, en was het volle bak. Of ze kwamen om politiek vuurwerk mee te maken of ze Joop van Zijl in levende lijve wilde bezichtigen weet ik niet en doet er ook niet veel toe, ze waren er en dat was mooi.

Tot mijn eigen verbazing had ik geen last van "plankenkoorts" en liep het allemaal wel goed, heb het gewoon uit het koppie en het gevoel gedaan, en was daar ook de enige in, er waren toch behoorlijk wat ingestudeerde praatjes (met behulp van blocnootjes en papiertjes) en van sommige kreeg ik een deja-vu gevoel,want die praatjes had ik in precies dezelfde context al vele malen in de afgelopen tijd gehoord.

Ik was wel teleurgesteld in de gemanipuleerde vorm van het deel na de pauze, mensen uit de zaal konden door een briefje in te vullen vragen stellen, deze werden eerst "gescreend" doorburgemeester Baas,totaal belachelijk, als je een open debat wil voeren, moet je gewoon mensen naar de microfoon laten lopen en de kans geven kritische vragen te stellen of opmerkingen te maken. Nu kwamen eigenlijk alleen politiek gerelateerde mensen (ook van de SP) aan het woord. Dit was typisch een voorbeeld van een gemiste kans.

Al met al veel positieve reacties gehad en 1 stak daar toch wel bovenuit. Een man vertelde mij dat hij met zijn 53 jaar, maar 1x in zijn leven had gestemd en daarna de handdoek in de ring had gegooid, maar nu overtuigd was door het pleidooi dat ik had gehouden en op 7 maart eindelijk weer eens gaat stemmen en danwel op de SP, dat is een leuke opsteker!

U bent hier