h

Commissievergadering 14/2/11: ggd, hockey, verkeer, haven

16 februari 2011

Commissievergadering 14/2/11: ggd, hockey, verkeer, haven

Drie onderwerpen:

Ten eerste de GGD, die na de fusie in 2007 alleen maar minder levert voor meer geld. Tel daarbij op de bezuinigingen van dit fijne rechtse kabinet en je hebt een gedrocht van een Gemeenschappelijke Regeling. Zonde, want het werk is belangrijk en de werknemers zetten zich keihard in. In het kort:
- vinden we dat niet bezuinigd mag worden op kerntaken;
- geld dat voor aanvullende taken bestemd was, moet daar ook aan worden uitgegeven;
- bij onderzoeken moeten maatregelen worden uitgesteld, anders kun je al die onderzoeken net zo goed achterwege laten;
- ook hier moet de overhead fors minder.

Het tweede punt betrof het Hockey Initiatief Enkhuizen voor een tijdelijke voorziening voor hockey bij de Gouw. Mooi initiatief. Wel even afwegen of nieuw beleid wel handig is in tijden van bezuiniging. Vanwege beweging, jeugd, grote sport, van harte voor.

Tenslotte het initiatiefvoorstel van Nieuw Enkhuizen over kruispunt Dijk/Venedie. Verbazing dat zo serieus is ingegaan op iets waarvan wij vaak te horen kregen dat het een collegebevoegdheid was. De wethouder gaf aan dat dergelijke maatregelen in samenhang moeten worden bekeken. Meest logische zou een uitritconstructie zijn (geen borden nodig) maar we kregen ook te horen dat dan het hele kruispunt verlaagd zou moeten worden. Volgens mij wordt het dan toch een kostbare oplossing. Misschien is de stroom dan omdraaien nog zo gek nog niet...

Aan het einde vroegen we nog extra aandacht voor onze vragen over de havenvisie en de casus van het werkschip aan de Gependam. Het komt er op neer dat het tijd wordt op spijkers met koppen te slaan. We komen binnenkort met onze eigen publicatie.

U bent hier