h

Technische vragen najaarsnota 2010

16 oktober 2010

Technische vragen najaarsnota 2010

We stelden onderstaande vragen:

Vraag 1: Stedelijk beheer

Vraag: Graag een specificatie bij lasten en opbrengsten 3.1 en 3.2 (parkeren)
Antwoord: De specificatie van de verwachte kosten ( 60.000 primaire begroting + 60.000 aanvulling najaarsnota) is als volgt:
Uitgifte vergunningen 50.000
Aanbrengen belijning en borden 50.000
Uitvoeren parkeerdruk meting 7.000
Aanbrengen parkeerverwijzingsborden 13.000 (nog uit te voeren)
Totaal 120.000

De specificatie van de verwachte baten ( 60.000 primaire begroting + 80.000 aanvulling najaarsnota) is als volgt:
Bewonersvergunningen 70.000
Diensten en bedrijfsvergunningen 45.000
Zorgvergunningen 4.000
Bezoekersvergunningen 20.000
Totaal 140.000

Vraag 2: Stedelijk beheer
Vraag: Bij 8.2: onderhoud sportvelden hoger. We zouden nog eens een afrekening krijgen van de afstoting van onze eigen buitendienst, zodat we kunnen vaststellen of uitbesteding ons echt een goedkopere, kwalitatief even goede )groen/'onderhoud heeft opgeleverd.
Antwoord: De effecten op de afstoting van de Buitendienst zijn reeds verwerkt in een tussentijdse wijziging van de begroting 2008. Het beoogde resultaat van een structurele kostenbesparing van 250.000,- is toentertijd verwerkt.

Vraag 3: Samenleving

Vraag: Bij 8.8: in maart werd volgens mij een businessplan Bonte Veer (welzijnswerk) toegezegd, er was sprake van een half jaar, tbv. subsidie-aanvragen. Is die er? Zo ja, dan ontvangen we die graag. Zo nee, waarom niet?
Antwoord: Het raamwerk de Bonte Veer d.d. 28 mei 2008 wordt gezien als het Businessplan. Stichting Welzijnswerk Enkhuizen hanteert dit raamwerk nog steeds als businessplan. Naar aanleiding van het verzoek van de gemeente om nadere informatie te verstreken heeft WWE een schriftelijke toelichting geven over de kosten die niet waren meegenomen in de begroting 2009. Over de toezending van bovenstaande stukken wordt nog contact opgenomen met de directeur van WWE.

Vraag 4: Stedelijke ontwikkeling
Vraag: Bij 10.3: het is al weer een tijdje geleden dat we wat hoorden over de Oksel. Hoe staat het er mee?
Antwoord: De bouwvergunning voor dit plan is verleend en ook de grondtransacties zijn afgerond. Wat de gemeente betreft zijn er geen belemmeringen meer om te starten met de bouw. De ontwikkelaar van het plan is naarstig op zoek naar een exploitant voor het complex. Daar is het wachten op.

Vraag 5: Stedelijk ontwikkeling
Vraag: Ook bij 10.3 Is Zilverstraat nu echt helemaal gesaneerd/schoon?
Antwoord: In week 42 wordt gestart met nasanering van de diepere bodemlagen. Die sanering gaat enige maanden duren. Daarna zal mede afhankelijk van het toekomstige gebruik van dit perceel nog
verdere sanering van de bovenlaag moeten plaatsvinden als onderdeel van de betreffende planontwikkeling

Vraag 6: Samenleving
Vraag: In de bijlage wordt gerept over nog uit te geven geld PSZ/werk (31k) en AWBZ pakketmaatregelen (68k). Wat houden deze precies in?
Antwoord: Aan de algemene uitkering Gemeentefonds is in 2010 31.000,00 toegevoegd voor verbetering van de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk. Deze middelen worden ingezet om de (hogere) kosten van subsidie peuterspeelzaalwerk te kunnen dekken.
De AWBZ-pakketmaatregelen gaan over het combineren van de functies ondersteunende en activerende begeleiding (OB/AB) tot de functie begeleiding? en de beperking op de aanspraak daarop. Er wordt nu alleen nog maar een indicatie afgegeven voor deze nieuwe functie indien de clint matig tot zware beperkingen heeft. Mensen met een lichte begeleidingsbehoefte verliezen daardoor hun ondersteuning. Tevens wordt er strenger gendiceerd, met het gevolg dat mensen die nog wel een indicatie krijgen mogelijk minder uren aan begeleiding krijgen gendiceerd.

Vraag 7: Concern staf
Vraag: Welke claims (bijv. WF-weg?) liggen er nog op de 8mln van de algemene reserve?(waarvan 3 mln voor risico bekend is)
Antwoord: De verwachte stand van de algemene reserve is op 1 januari 2011 ruim 11 miljoen. Daarvan geldt 3 miljoen als buffer voor risico?s in de bedrijfsvoering.
In de kaderbrief 2011 wordt voorgesteld 3.270.000 in te zetten voor versnelde afschrijvingen ( 3 miljoen) en het opstellen van beleidsnotities ( 270.000).
In het voorstel voor de aanleg van de Westfrisiaweg wordt 1 miljoen gelabeld voor voorfinancieringskosten van de bijdrage voor deze weg.
Resteert een algemene reserve van 6.730.000, waarvan 3 miljoen dient als buffer voor risico?s in de bedrijfsvoering.

U bent hier