h

Parkeerdrama

5 augustus 2010

Parkeerdrama

Ik krijg regelmatig mails en afschriften van mails met klachten over parkeren in Enkhuizen. Grofweg gaan ze over de volgende onderwerpen.

1. De bezoekerskraskaarten: prijs, aantal. Naast het feit dat je 1 euro per kaart betaalt, mag je er ook nog maar eens maximaal 50 ontvangen. In het NHD wordt een bezwaarmaker genoemd. Zij wou meer kraskaarten, maar bleek geen vergunning te hebben. Het blijft blijkbaar beleid dat iemand zonder auto in de binnenstad GEEN bezoek over mag laten komen.

2. Walkant/niet-wlkant in combinatie met 1e, 2e en verdere vergunningen. Willekeur in wie wel en wie niet een vergunning mag en hoeveel die moet kosten. Ook verdringing van parkeerplaatsen met als gevolg overvolle niet-walkant en legere walkant.

3. Blauwe zones en verdringing van bewonersparkeerplaatsen, waardoor bewoners overdag niet meer -zelfs al hebben ze een vergunning- in de eigen straat terecht kunnen.

4. Handhaving. Is natuurlijk op zich goed maar de uitvoering laat te wensen over. Daarnaast denkt iedereen maar dat dit gedekt wordt uit de leges. Nee! We betalen er zelf voor via algemene dekkingsmiddelen.

U bent hier