h

Verslag raadsvergadering

11 mei 2010

Verslag raadsvergadering

Deze avond een paar punten. Meest heikele was de

Molenweg
Moeilijke bevalling, ook na intensief contact met andere fracties, de Molenweg bewoners en Welwonen. Opmerkingen:
- Kritisch geweest over argumenten "het had groter kunnen zijn". Dat is o.i. wat bangmakerij want door het voorbereidingsbesluit kan niet iedereen "zomaar" bouwen.
- Waar een burger zich nou moet melden is onduidelijk. Dat heeft hier de problemen veroorzaakt. Moest de burger nou naar de architect? De ontwikkelaar? De opdrachtgever? De gemeente? Bewoners gaven al in oktober aan dat 5 meter verplaatsen een goed idee was. Argumenten waarom het niet kan waren vrij karig en laat.
- Maar....dat plan moet er komen, en komt toch wel te veel op het spel te staan. Pleidooi richting Welwonen: kijk aub. naar de mogelijkheden om te verschuiven!
Zie hier het dilemma. We steunden het amendement van de PvdA, waarin het mogelijk wordt om -als de aanvrager dat wil- het bouwvlak 5 meter naar het oosten westen te verplaatsen. Het is wel een kwestie van "hoop", de aanvrager moet daar wat mee. De plankaart was wat pdf-werk van deze kant.
16 voor amendement PvdA, 1 tegen
voorstel 16 voor, 1 tegen (CDA Visser, omdat er maar 1 gezondheidscentrum hoort te zijn, nl. aan Vijzelstraat)

APV
Deregulering is goed. We steunden een bomenvoorstel van GL. Bomenlijst kan voor de zomer klaar zijn.
11 voor amendement GL, 6 tegen
voorstel 17 unaniem voor

Leges
Kapvergunninggelden, punt c., vervalt. Logisch gevolg van vorige punt.
voorstel 17 unaniem voor

Auditcommissie
Christian Bokhove met 17 stemmen, Jur Visser met 16 stemmen, Arno Noorman met 17 stemmen benoemd.

Coalitiebesprekingen
Dhr. Boland van VVD/D66 aan het woord. Tussentijds verslag. Ruim 1 1/2 week bezig, nog geen afronding. Eerst praten over de verhoudingen, afgelopen vier jaar niet optimaal, afgelopen weken niet alles aan gedaan om te verbeteren. Het zou goed zijn als in de raad meer aan zet is. Dus: werken aan betere verhoudingen, beleidsarm akkoord, tevens vanwege de bezuinigingen. Antwoord op de vraag "Hoe nu verder?" volgt nog... In verwachting.

U bent hier