h

Vraag SVB == reactie op het antwoord

27 februari 2007

Vraag SVB == reactie op het antwoord

Onlangs stelden we de volgende vraag:

Op vrijdag 21 januari 2007 heeft dhr. C. Bokhove van de SP fractie schriftelijke vragen gesteld over de uitvoering van een door de gemeenteraad op 3 oktober 2006 aangenomen motie inzake de SVB.

Op 3 oktober 2006 nam de gemeenteraad unaniem de motie "SVB" aan:

MOTIE

De gemeenteraad van Enkhuizen, in vergadering bijeen op 3 oktober 2006

Draagt het college op om

- onderzoek te doen naar de mogelijkheid om aan dit project deel te nemen, door contact op te nemen met dhr. Van Hoof (zie bijlage)

- hierop met een voorstel te komen.

Het college nam de motie ook over.

Op 7 december 2006 heb ik een schriftelijke vraag richting de griffier laten gaan aangaande de vorderingen. Op deze vraag heb ik (nog) geen antwoord mogen ontvangen, behalve dat het een uitvoeringskwestie betreft. Het college is echter opgedragen met een voorstel te komen. Daar ik in het kader van de motie al contact had gelegd met de projectleider van de SVB pilot, dhr. van Hoof, heb ik deze op 13 januari 2007 direct benaderd. Deze antwoordde ontkennend op de vraag of de gemeente al contact had gelegd. Op verzoek van dhr. van Hoof heb ik hem het telefoonnummer van de ambtenaar Sociale zaken, werk en inkomen gegeven.

Hoewel de motie geen data bevat, vind ik het geen goede zaak dat zorgvuldig gelegde contacten zo veronachtzaamd worden. Ruim drie maanden moet toch genoeg zijn om dit contact te leggen. Feitelijk lijken geen aanstalten te worden gemaakt om de motie uit te voeren.

Vragen:

  • Waarom is ruim drie maanden na dato nog geen contact opgenomen met dhr. van Hoof?
  • Wanneer kunnen we het voorstel tegemoet zien?

Antwoord:

De uitvoering van deze motie staat gepland voor het einde van het 1e kwartaal 2007. De beschikbare beleidsmatige- en uitvoerende capaciteit is/wordt met name in het begin van dit kwartaal ingezet op de invoering van de WMO, het jaarwerk en de daarbij behorende interne controles. Van geen aanstalten maken om de motie niet uit te voeren is geen sprake. Dat er vanuit de SP direct contact wordt gezocht met de verantwoordelijk projectleider bij de SVB is voor rekening van de SP; wij zijn niet verantwoordelijk voor hun relatiemanagement. Het contact is inmiddels gelegd en er zal op korte termijn een afspraak worden gemaakt tussen de SVB en SV. Het college verwacht nog dit kwartaal een voorstel.

Goed dat er nu wat gebeurt, al is het woordje "direct contact gezocht" natuurlijk een beetje raar als het besluit van begin oktober 2006 is en begin december 2006 al een vraag richting griffier ging. Als het college zich hult in stilzwijgen, ondernemen wij pas actie. Na de vraag van januari 2007 duurt het vervolgens nog ruim een maand om mede te delen dat het "toevallig" al de bedoeling was om de motie pas eind eerste kwartaal 2007 uit te voeren. Een eerder bericht met die strekking zou toch wel het minste zijn geweest...maar goed...veel succes met het vor eind maart uitvoeren van deze motie, die niet-gebruik van aanvullende bijstand voor 65+-ers bewerkstelligt.

U bent hier