h

BOFFEN op 19/2/2007

18 februari 2007

BOFFEN op 19/2/2007

Maandag a.s. weer een uur mijn muziek op Radio Enkhuizen:

Radio Enkhuizen 19 februari 2007

1.Klaxons Golden Skans

Ja, deze band heeft u hier al vaker gehoord. Eerst waren daar de singles, nu de CD Myths of the Near Future, met het aanstekelijke Golden Skans.
Welkom bij Boffen met Christian. Ik ben Christian Bokhove, raadslid in Enkhuizen, en ook muziekliefhebber. Moderne muziek deze keer veel gitaren van veel nieuwe CDs - die ik leuk vind, en u hopelijk ook, met zo hier en daar een verwijzing naar de komende onderwerpen van de commissievergaderingen van de gemeente Enkhuizen. Maar eerst een nummer van de nieuwe CD van Bloc Party: song for clay (disappear here).

2.Bloc Party Song for Clay (disappear here)
3.Kaiser Chiefs I predict a Riot

Achtereenvolgens hoorde u song for clay van Bloc Party van de net nieuwe CD A weekend in the city en I predict a riot van de Kaiser Chiefs. En misschien gaat dat er nog van komen vanavond. De eerste CD van de Kaiser Chiefs heette Employment. De vraag is of meer dan 20 medewerkers van de buitendienst hun baan wel gaan houden
Aint got no job I got life

4.Nina Simone Aint got no I got life
5.The Clash I fought the law

Eerst Nina Simone, daarna een cover van Sonny Curtis and the Crickets, gespeeld door de legendarische Engelse punkband the Clash bekend van bijvoorbeeld Londons burning. De wet, de lokale wet is vastgelegd in Algemene Plaatselijke Verordening. Er zijn nog veel meer liedjes die daar over gaan. Maar nu eerst de reclame

6.Jose Gonzalez Heartbeats
7.Leonard Cohen the Law

Achtereenvolgens dat nummer van die reclame met die gekleurde balletjes, Jose Gonzalez met Heartbeats overigens een cover- van de CD Veneer. Daarna hoorde u Leonard Cohen met het uit 1985 stammende The Law. Daar is de wet, de APV weer.
Die wil men aanpassen, zodat eventueel cameratoezicht en gebiedontzegging mogelijk wordt. Ook zijn de regels in een plaats onlosmakelijk verbonden met handhaving, en daar gaat het ook over in Beg Steal Or Borrow van Babyshambles. Babyshambles is de nieuwe band van Pete Doherty, enfant terrible van de Engelse popmuziek. Getrouwd met supermodel Kate Moss, soms verslaafd soms niet en vaak in de gevangenis.

8.Babyshambles Beg Steal Or Borrow
9.Jarvis Black Magic

Als laatste hoorde Jarvis met Black Magic. Jarvis is Jarvis Cocker die na een carriere in britpop band Pulp- nu een solo CD heeft gemaakt. Niet meer solo kan Ian Curtis gaan, wijlen zanger van Joy Division. Tussentijdse controle? Shes Lost Control

10.Joy Division Shes Lost Control
11.Art Brut nag nag nag nag

Soms ook het idee dat iedereen wat zit te zeuren? Zet een koptelefoon op om van het Nag nag nag nag af te zijn. Art Brut met Nag nag nag nag, een humoristische band met leadsinger Eddie Argos. Een nieuw mini album voor Beirut, niet de plaats, maar de band. Van de Lon Gisland EP is dit Elephant Gun

12.Beirut Elephant Gun
13.The Arcade Fire Neighbourhood #2 (Laika)

Over enkele weken hun nieuwe CD, dit was een oudje van hun CD Funeral, The Arcade Fire. Dit werkje heette Neighbourhood #2 (Laika)
Dit was al weer een uurtje met diverse muziek. Hoorde u een nummer maar heeft u de titel niet onthouden, dan kunt u de tracklist nog eens nalezen op de site van de politieke partij met de tomaat: https://enkhuizen.sp.nl We eindigen dit uur met een kippevelmoment : een gedicht over lynchings in de VS, gezongen door de legendarische Billie Holiday. Laten we hopen dat het er in de raadzaal minder bloederig aan toe gaat. Dit is Strange Fruit:

14.Billie Holiday Strange Fruit
15.Fade out Cvalda selmasongs van Bjork (behorende bij de film Dancer in the Dark van regisseur Lars von Trier)

U bent hier