h

Raadsuitje

31 oktober 2006

Raadsuitje

In het NHD staat een stukje over het raadsuitje van Enkhuizen. We hebben hierover een persbericht laten uitgaan, maar gevraagd om nog even met publicatie te wachten, omdat het voorstel tekstueel nog even goed door de griffie moet worden bekeken. Tja, dan kun je verwachten dat het er toch in staat....

Dat is inhoudelijk gezien ook niet erg; immers, de strekking blijft hetzelfde. We vinden een jaarlijks budget van 4000 euro voor een raadsuitje gewoon veel te veel. Veel over budgetten voor raadsuitjes is niet zo snel te vinden, maar bijvoorbeeld wel een bezuiniging in 2006 van Delft waarbij het budget per jaar 3000 euro wordt. Let wel, we hebben het over een gemeente met meer dan twee keer zoveel zetels.

Het persbericht:

PERSBERICHT

SP vindt jaarlijks raadsuitje overbodige luxe

Wij als nieuwkomer in de Enkhuizer gemeenteraad vallen soms van de ene verbazing in de ander. Nu werden wij vorige week geconfronteerd met het voornemen van de gemeente het jaarlijkse raadsuitje te organiseren. Hiervoor wordt maximaal 4000 euro uitgetrokken.

Deze traditie (in onze ogen een snoepreisje) is een overbodige luxe dat in tijden waarin burgers steeds meer moeite hebben het hoofd boven water te houden, een verkeerd signaal afgeeft.

Als de raad graag met elkaar een uitje wil maken, is dat prima, maar niet op kosten van de burger. Zon uitstapje kan best uit eigen zak worden betaald.
Deze traditie zou omgebogen moeten worden in een traditie om jaarlijks voor het bedrag van 4000 euro een gebaar te maken naar de burgers van Enkhuizen, door in overleg met deze burgers- jaarlijks een mooie bestemming voor het geld te kiezen.

Wij stellen in een motie tijdens de raadsvergadering van 7 november a.s. aan de orde dat dit raadsuitje een overbodige luxe is, waar de gemeenschap niet aan mee hoeft te betalen. Er dient een betere bestemming voor dit geld gevonden te worden. Bijvoorbeeld: een goed-doel bestemming en/of iets extras voor bijstandsgezinnen met kinderen, maar laat anders de Enkhuizer bevolking hierover meebeslissen.

U bent hier