h

Sta je opeens op de TV krant - 650 jaar

10 augustus 2006

Sta je opeens op de TV krant - 650 jaar

Vandaag stond een stuk op de Enkhuizer TV krant waarin ik geciteerd wordt n.a.v. reacties op http://www.nhd.nl/article764595.ece. Knap want ik heb nooit met de TV-krant gesproken. Wel telefonisch met Jan Franx over het 650 jaar stadsfeest. Het gesprek was vele malen genuanceerder dan dit stuk:

Franx voelt zich gekrenkt door de beschuldiging dat hij zich persoonlijk zou verrijken aan het feestjaar. "Absoluut onwaar". Hij heeft inmiddels gesproken met C. Bokhove van de SP, de partij die ernstige kritiek geuit heeft. Deze noemt de kwestie "uit zijn verband getrokken". Bokhove zou vinden dat het feestjaar tot zover goed gegaan is. Franx: "We gaan er nog steeds voor"

Dat is wel een heel vrije vertaling van het besprokene, naast het feit dat de TV-krant niet met mij heeft gesproken. Dit moet dan via dhr. Franx uit de tweede hand zijn gekomen.

Ik heb de TV-krant het volgende gemaild:

Geachte TV-krant ,

Langs deze weg wil ik reageren op jullie artikel over de "problemen" bij het feest 650 jaar.
Er wordt nl. wel erg vrij "geciteerd" uit ogenschijnlijk door de SP gedane uitspraken.
Enkele opmerkingen:
1. In de alinea waarin ik geciteerd wordt, wordt de zin van met de beschuldiging van 'persoonlijke verrijking' gevolgd door de SP die "ernstige kritiek" heeft geuit. De SP heeft nimmer beweerd dat er sprake is van zelfverrijking, wl dat een duur feest gezien de bezuinigingen discutabel was en is.
2. Zoals velen maakt de SP zich zorgen om een eventueel tekort en de SP gaat er daarom van uit dat er GEEN tekort zal zijn. Is dat nl. wl het geval dan is er een groot probleem.
3. Als het gaat over het feit dat "alles tot nu toe goed gaat" dan doelen we op de uitvoering. Dit zegt natuurlijk niets over de financin en de organisatie. Ook daar gaan we er van uit dat de belofte van de Stichting 650 jaar enkhuizen bewaarheid wordt.
4. Tenslotte wil ik nog opmerken dat het voor een reactie makkelijker is om direct naar de bron te gaan, in plaats van uit tweede of derde hand, in dit geval naar ik aanneem dhr. Franx.

Met vriendelijke groet,

Christian Bokhove
Fractie SP

Tenslotte vind ik de berichtgeving erg opvallend; we hebben hier het nl. over een nieuwsbericht gebaseerd op posts op een forum. Als ik nou een pseudoniem gebruik zou ik zomaar anoniem opmerkingen kunnen plaatsen die daarna toegeschreven worden aan een ander. Ik zou zeggen: controleer je feiten eerst!

U bent hier