h

Radio Enkhuizen: Bode vs Bokhove

22 februari 2006

Radio Enkhuizen: Bode vs Bokhove

Afgelopen maandagavond mocht ik van 20:00 tot 22:00 uur te gast zijn van Speakers Corner, een programma van Radio Enkhuizen, van Jan Hetteling. Gedurende twee uur werd politiek afgewisseld met de CD van de maand (van Katie Melua).

Over diverse onderwerpen ging ik in debat met wethouder Herman Bode. Het ging uiteraard over Breedband, inspraak, huisartenposten en daklozen. Het was erg leuk en ook wel spannend om op die manier live-radio mee te maken en ik moet zeggen dat ik me goed staande wist te houden naast de "ras-debater" Bode. Zoals hij zelf al zei is hij natuurlijk "ook maar een simpele wethouder".

Vooral frappant was het stuk waarin de wethouder zei dat veel uitspraken in oktober en november niet ter zake deden, omdat de raad zelf in september zich nogmaals had uitgesproken vr het Breedband traject. Blijkbaar verwachtte de wethouder dat de raad op dat moment op de hoogte was van wat zij niet wist en had de raad ten de kritische vragen moeten stellen over VROM, juridische mogelijkheden, etcetera. Wij beweren natuurlijk -en met goede argumenten- dat de wethouder steeds heeft gesuggereerd dat alles al prima geregeld was. ("VROM? Ja die zijn hier heel blij mee" https://enkhuizen.sp.nl/breedband.mp3 Dat zou je ook mogen verwachten als je subsidies alvast stopzet. Als dan achteraf blijkt dat de toestemming er niet was, dan zou ik het echt niet gek vinden als de raad zich niet volledig genformeerd acht. Laten we hopen dat 27 februari a.s. eindelijk eens die kritische vragen worden gesteld die deze kwestie verdient.

Het is onmogelijk om alle aangeroerde onderwerpen aan te roeren. En ding weet ik wel, debatteren smaakt naar meer!

U bent hier