Parkeren, externen en inspraak
Parkeren, externen en inspraak
Vandaag viel mijn oog op een oud krantenartikel over de 65000 euro voor het parkeeradvies. Wat een klap geld zeg. En dan te bedenken dat adviezen van een klankbordgroep amper verwerkt zijn in het raport. Ook is dit al het zoveelste rapport over de parkeerproblematiek. Wat je ook vindt -wij vinden dat betaald parkeren niet nodig is- lijken zoveel rapporten mij overbodig. De vraag is dan waarom je er zo veel geld aan uitgeeft. Waarschijnlijk is dat dan de reden waaromk vaak adviesbureau's worden ingehuurd: om beleid zogenaamd "kracht" bij te zetten. Ik schets twee scenario's (dat doe je nl. in een goed advies :-O):
1. Het advies van het bureau wordt door de hele coalitie overgenomen. NE, VVD/D66 en CDA hebben dan een geloofwaardigheidsprobleem, kijkend naar verkiezingsprogramma's. Tenzij...een bureau zegt en onderbouwt dat het echt nodig is. Het onderzoek verschaft legitimiteit aan het gedraai van die twee partijen.
2. Het advies wordt niet door de hele coalitie overgenomen. Misschien lukt het wel om met GL en de PvdA erbij een andere meerderheid te vormen. Minstens n partij in de coalitie doet dan iets wat tegen het verkiezingsprogramma gaat. De coalitie gebruikt de inspraak om geen betaald parkeren in te voeren. Maar waarom dan een duur onderzoek. Dat was dan alleen om een soort sausje van "wij hebben er nog eens goed over nagedacht" over heen te leggen. Vooral Nieuw Enkhuizen weer, want met de PvdA alleszins bereid om het betaald parkeren in te voeren.
Voor beide scenario's geldt: coalitiepartijen geven 65000 euro uit om de eigen geloofwaardigheid in te dekken. Belachelijk.
- Zie ook:
- SP WFO